Konsolos Revenko’dan DATÜB’e ziyaret

Konsolos Revenko’dan DATÜB’e ziyaret

Konsolos Revenko’dan DATÜB’e ziyaret

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğunda görevli konsolos Serhii Revenko, İstanbul’da bulunan Dünya Ahıskalı Türkler Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.
Revenko, DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Ukrayna’dan savaş bölgelerinden çıkarılarak Türkiye’ye getirilen ve Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıskalı Türklerin durumları ve DATÜB faaliyetleri hakkında bilgi alan Revenko, Türkiye’de yaşayan Ukrayna vatandaşı Ahıskalı Türklere konsolosluk işlemlerinde her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.
DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar ise Türkiye’nin, Ukrayna’dan getirilen Ahıskalı Türklerin vatandaşlık haklarının kazanılması, Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde yaşayan Ahıskalı Türk ailelere daha fazla istihdam sağlanması gibi çalışmaları ve DATÜB’ün bu çalışmalardaki yeri hakkında konuşarak gelecekte Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte yapılacak ortak faaliyetler ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.


Güncel 16.08.2020 12:29:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Otomobiliyle bisikletlinin ölümüne neden olduğu öne sürülen sürücü hakim karşısında

2

Antalya Ticaret Borsasının 2026 yılı bütçesi 95 milyon lira

3

Pegasus Hava Yolları, Chelsea Futbol Kulübü'nün resmi hava yolu partneri oldu

4

Adana'da yaralı bulunan kerkenez tedaviye alındı

5

Mersin'de 16 yaşındaki Hiranur'un öldürülmesine ilişkin 3 sanık hakim karşısında

6

Osmaniye’de adalet öğrencileri klavye hızında yarıştı

7

Rönesans Holding'in "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışması sonuçlandı

8

Sahte alkol gözde geri dönülmez hasarlara yol açabiliyor

9

Peugeot 7. Mardin Bienali'nin ana sponsorluğunu üstlenecek

10

Beyin ve sinir cerrahları Gaziantep'teki toplantıda bir araya geldi