Konya’da yaya önceliği için yaya geçidi çizgisi kırmızıya boyandı

Konya’da yaya önceliği için yaya geçidi çizgisi kırmızıya boyandı

Konya’da yaya önceliği için yaya geçidi çizgisi kırmızıya boyandı

Konya’da, İçişleri Bakanlığının başlattığı, 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Elimizde Bayraklarla Yaya Geçitlerinde Buluşuyoruz” projesi çerçevesinde "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" etkinliğinde yaya geçidi çizgisi kırmızıya boyandı.
Merkez Selçuklu ilçesi Alaeddin İlkokulu önünde öğrenciler ile birlikte “Elimizde Bayraklarla Yaya Geçitlerinde Buluşuyoruz” projesi gerçekleşti. "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" etkinliği çerçevesinde ilk olarak, yaya önceliğine dikkat çekmek için yaya geçidi çizgisi kırmızıya boyandı. Daha sonra etkinliğe katılan protokol, öğrenciler ve polisler eşliğinde yaya geçidi kullanılarak karşıya geçildi.
Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, şu anda tüm il ve ilçelerde bu uygulamanın yapıldığını söyleyerek, “Asıl hedefimiz yaya önceliği, yayayı yolda önce kılmasını dikkat çekmek, kamuoyu oluşturmak ve bu konuda Türkiye’de farkındalık oluşturmaktır. Kaymakam arkadaşlarımızla beraber, emniyet mensuplarımızla beraber asıl hedefimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bu bilincin aşılanmasıdır” şeklinde konuştu.
Etkinlik, öğrencilere hediyelerin verilmesinin ardından son buldu.


Güncel 29.09.2022 13:13:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da 46 yıldır terzilik yapan Sadettin Dönmez mesleğini "aşkla" yaşatıyor

2

Ağır yanıkların iz bırakmaması için kök hücre üzerine çalışma yapılıyor

3

Mersin'de dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 28 zanlı tutuklandı

4

"Elite Label" kategorisindeki Mersin Maratonu'nda 7. kez madalya heyecanı yaşanacak

5

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar alan 10 katlı iş merkezi kontrollü şekilde yıkıldı

6

Üniversitenin uygulama çiftliği öğrencilere sahada eğitim imkanı sunuyor

7

Adana'da karaciğer hastası kadavradan nakille hayata tutundu

8

Fiat Professional'dan "Büyük Aralık Kampanyası"

9

Kışın soğuk ve kuru hava cilt sorunlarını artırıyor

10

Yeniköy Motors, Morgan Supersport'u Türkiye'de satışa sundu