Kortların paralimpik yıldızı Uğur Altınel'in hedefi olimpiyat kotası almak:

Kortların paralimpik yıldızı Uğur Altınel

Kortların paralimpik yıldızı Uğur Altınel'in hedefi olimpiyat kotası almak:

ANTALYA (AA) - SINAN ÖZMÜS - Paralimpik milli tenisçi Ugur Altinel, 2021 yilina ertelenen 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari için kota alma hedefiyle çalismalarini sürdürüyor.

Dogustan bedensel engelli olan 39 yasindaki Ugur Altinel, 2010 yilinda basladigi tekerlekli sandalye tenisine bir süre ara vererek basketbola yöneldi. Bu bransta 6 yil kadar Süper Lig'de tekerlekli basketbol sporcusu olarak mücadele eden Altinel, 2018 yilinda yeniden tenise yöneldi.

Son 2 yilda kortlarda elde ettigi basariyla dünya siralamasinda 29'unculuga kadar yükselen Ugur Altinel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle 2021'e ertelenen Tokyo Paralimpik Oyunlari'na kota almak için çalisiyor.

Milli sporcu Altinel, Antalya'da düzenlenen milli takim kampinda AA muhabirine yaptigi açiklamada, basketboldan sonra tekrar yöneldigi tenis bransinda, uluslararasi sportif basarilar elde etmek istedigini söyledi.

Tenisin, basketbola göre çok daha zor bir spor oldugunu dile getiren Ugur Altinel, "Elinizde bir raket var. Hem o raketle sandalyeyi sürmek hem de sahada oyun kurmak, strateji gelistirmek, rakibin oyununu okumak, bunun üzerine elinizde bir aparatla oyuna yön vermek durumundasiniz. Dolayisiyla basketbola nazaran daha zor. Fakat tenisi basketboldan daha çok sevdim. Iki spor arasindaki tercihimi tenisten yana kullandim. Son iki yildir elde ettigim basarilarla dünyada 29'unculuga kadar yükseldim. Pandemi sürecinde iki turnuva kaybedince 32'inci siraya düstüm." ifadelerini kullandi.


- "Ailem hep destek oldu"


Ailesinin spora basladiginda da basketbol ve tenis arasinda tercih yapma noktasinda da hep arkasinda durdugunu vurgulayan Altinel, "Hayatla bagim, kendime olan öz güvenim, en çok arkamda duran ailem sayesindedir. Çünkü kisiyi gelistiren önce ailesidir. Beni hiç geri plana atmadilar. 'Sen engellisin, yapamazsin' demediler. Is konusunda bana destek verdiler. Su anda hem devlet memuruyum, hem de aktif milli takim oyuncusuyum." diye konustu.


- "En büyük hayalim engelli olimpiyatlari"


Antalya'da düzenlenen milli takim kampinda 2021'e ertelenen Tokyo Paralimpik Oyunlarina hazirlandiklarini aktaran Ugur Altinel, Türkiye'yi temsil etmek için çok çalistiklarini kaydetti.

Kampin yararli geçtigini belirten Altinel, paralimpik oyunlarinda yer alabilmek için dünyada ilk 16 arasina girmesi gerektigini ifade etti.

"Olimpiyatlara katilmak ve Türk bayragini zirvede dalgalandirmak en büyük hayalim." diyen Altinel, söyle konustu:

"Insan yasami boyunca her seyi hayal eder. Bir sporcunun en büyük hayali zirve olarak gördügü engelli olimpiyatlaridir. Çünkü dünya genelinde en üst düzey elit sporcular orada yarisir. Siz de oraya dahil olmak istersiniz, kendinizi oraya atmak istersiniz. Bunun üzerine çok çalisiyoruz. Sakatligimiz olur, yoruldugumuz olur ama bunun karsiligini, olimpiyatlarda almak, oraya gidip meyvesini orada yemek, tüm sporcularin hayalidir. Biz de bunun için çalisiyoruz."




Bölgeden 29.09.2020 11:24:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

2

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

4

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

5

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

6

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

7

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

8

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

9

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

10

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor