Köşk barajında çalışmalar aralıksız devam ediyor

Köşk barajında çalışmalar aralıksız devam ediyor

Köşk barajında çalışmalar aralıksız devam ediyor

Erzurum merkez Yakutiye Köşk Barajında çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Erzurum ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.
Erzurum merkez Yakutiye ilçesindeki Köşk Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Çalışmaları devam eden Erzurum Yakutiye Köşk Barajının tamamlanması ile Barajında depolanacak su ile 1.770 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak” dedi.
Barajında gövde dolgu imalatlarının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Akca, “Dolusavak imalatları ve vana odası mekanik imalatları devam etmektedir. Temelden yüksekliği 41 metre ve su depolama kapasitesi 540 bin m3 olan Erzurum Yakutiye Köşk Barajının tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 4 milyon TL katkı sağlaması hedeflenmektedir” diye konuştu.


Güncel 17.08.2022 11:06:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

3

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

4

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

5

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

6

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

7

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

8

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

9

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Hatay'da gazetecilerle buluştu

10

Hatay merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı