Kosova’dan Türkiye’ye yardım taşıyan konvoy yola çıktı

Kosova’dan Türkiye’ye yardım taşıyan konvoy yola çıktı

Kosova’dan Türkiye’ye yardım taşıyan konvoy yola çıktı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Kosova’da toplanan yardımlar bir askeri konteyner ve 12 midibüsün oluşturduğu konvoyla yola çıktı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’ye yardımlar sürüyor. Kosova’da, Türkiye’de eğitimini tamamlayan gençler, depremzedelerin yaralarını sarmak için 3 gündür aralıksız çalışmaya devam ediyor. Kosova’nın güneyinde yer alan ve Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren şehrinde, eğitimini Türkiye’de tamamlayan gençler tarafından kurulan Empati Rehberlik ve Sosyal Sorumluluk Derneği, topladıkları bin 500 yardım paketini, Kosova’da Barış Gücü (KFOR) bünyesi altında görev yapan Türk askerine teslim etti. Prizren’deki Çiryazi Kardeşler İlköğretim Okulu Spor Salonu’nda gençler ve Türk askerleri tarafından doldurulan bir askeri konteyner ve 12 midibüs başkent Priştine’deki havaalanına götürülmek üzere konvoy halinde yola koyuldu.

"Bizler her zaman yanlarındayız"
Empati Rehberlik ve Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Onur Kovaç, "Empati Derneği olarak toplamış olduğumuz yardım kolileri, Türkiye’deki kardeşlerimize ulaşmak üzere konteyner ve tırlarla yola çıkıyor. Binden fazla koli toplandı. Türk askeri, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’nda görevli komutanlarımız şu anda bu topladığımız yardımları Türkiye’ye ulaştırmaya çalışıyorlar. Türkiye’deki kardeşlerimizin Allah yardımcıları olsun. Bizler her zaman yanlarındayız, elimizden ne geliyorsa her zaman yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.


Güncel 9.02.2023 19:13:13 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi