KOSTÜ’den deprem bölgesine seferberlik

KOSTÜ’den deprem bölgesine seferberlik

KOSTÜ’den deprem bölgesine seferberlik

Binlerce insanın hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük felaketin yaralarını sarmak için elini taşın altına koyan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, depremzedelere yönelik ayni yardım kampanyası başlattı.
10 ili etkileyen depremlerin ardından Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nde (KOSTÜ), depremzedelere yönelik ayni yardım kampanyası başlattı. KOSTÜ öğrencileri, akademisyenleri ve idari personeller bölgedeki vatandaşlar için seferber oldu. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca oluşturulan ihtiyaç listesindeki giysi, ayakkabı, battaniye, uyku tulumu, kişisel hijyen ürünleri, çocuk bezi, ısıtıcı, el feneri, powerbank, pil ve gıda malzemelerini topladı. Toplanan eşyalar bölgeye ulaştırılması için koliler halinde yetkililere teslim edildi.
Öte yandan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü (KOSTÜSAR) bünyesindeki 4 AFAD gönüllüsü Hatay’a yardım etmek üzere yola çıktı. 34 AFAD gönüllüsü ise depremzedelere yardım için hazırlıklarını tamamladı.


Güncel 8.02.2023 15:53:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Bozyazı'da veliler arası voleybol turnuvası başladı

2

Osmaniye'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

3

Defne İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Oktay, ejder meyvesi serasını gezdi

4

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

5

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

6

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

7

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

8

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

9

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

10

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu