Koşucu "Süper Dede" parkurları özledi

Koşucu

Koşucu "Süper Dede" parkurları özledi

MERSIN (AA) - HAKAN CAN SAHIN - Mersin'de ilk halk kosusunu 67 yasinda yapan ve 19 yilda 32 yarisa katilarak 17 birincilik elde eden Abdullah Emir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda ara verilen halk kosularinin yeniden baslamasiyla parkurlara dönmek ve madalya sayisini artirmak istiyor.

Toroslar Ilçesi Gözne Mahallesi'nde yasayan 86 yasindaki Abdullah Emir, 2001'de belediye tarafindan 30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri kapsaminda düzenlenen halk kosusuna katilarak üçüncü oldu.

Yarista basarili olmanin sevki ve mutluluguyla düzenli spor ve antremanlara baslayan Emir, daha sonra Türkiye'nin çesitli illerinde düzenlenen müsabakalara katilmaya basladi.

19 yilda Adana, Mersin, Antalya, Bursa, Istanbul, Çanakkale, Ankara, Trabzon, Kocaeli, Izmir ve Erzurum'da gerçeklestirilen 32 farkli halk kosusuna katilan Emir, 17 birinciligin sahibi oldu.

Yasli atlet, en son 10. Uluslararasi 5 Ocak Adana Kurtulus Yari Maratonu ve Halk Kosusu'nda 21 kilometreyi 2 saat 29 dakikada kosarak birincilik elde etti.


- "Rakip tanimam''


Insaat isçisi Abdullah Emir, AA muhabirine, ailesinin maddi durumu olmadigi için okuyamadigini ve insaatlarda çalismaya basladigini bildirdi.

Gençken çok hareketli oldugunu ve bu nedenle çogu yere kosarak gittigini anlatan Emir, ''Ben hizliydim. Canim tezdi. Çalismaya giderken ya da baska bir yere giderken sürekli kosardim. Köylüler, 'Hayvan mi kaçirdi bu niye kosuyor?' derlermis arkamdan. Hatta birinde de oduna gittim. Hayvan kaçti. Hayvanin arkasina ben de kostum. Çoban görmüs beni. 'Hayvan kosuyor o da arkasindan kosuyor' demis.'' diye konustu.

Emir, kardesinin tesvikiyle 2001'de 30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri kapsaminda düzenlenen halk kosusuna katilmaya karar verdigini animsatti.

Ilk 3'e girerek bitirdigi yarista kendisine kupa, madalya ve çeyrek altin verildigini belirten Emir, söyle devam etti:

''Sporu sevdigim için antrenman yaptim ve nerede maraton varsa katildim. Birinciligim çok. Ikincilige ve üçüncülüge pek sicak bakmiyorum. Halen de devam ediyorum. Top sahasi var simdi burada. Antrenmanim 2 saat sürer. Bir tur 400 metre, 3 dakika bir tur bitiriyorum. Yarin kosacak gibi antrenmanlarima devam ediyorum. Hiç ara vermedim. Haftada 2-3 kez yaptigim olur. Su ayaklarimi durdurmak isterim ama durmaz benim ayaklarim. Ben hazirlandigimi, tam antrenman yaptigimi oradan bilirim. Ondan sonra evelallah rakip tanimam. Sporu ve maratonu birakmayi düsünmüyorum. Maraton benim sagligim için çok önemli. Ben ömrümde sigara ve içki kullanmadim. Gençler de beni örnek alsinlar. Sigara ve içki kullanmasinlar. Bir ise giderken 2 tane naneli seker alir cebime koyarim. Benim yoldasim, her seyim o. ''

Emir, Kovid-19 tedbirleri kapsaminda ara verilen yarislarin yeniden baslamasiyla parkurlara geri dönmek istedigini ve yeni birincilikler elde ederek madalya ve kupa sayisini artirmayi hedefledigini sözlerine ekledi.



Bölgeden 24.09.2020 12:13:50 0
Anahtar Kelimeler: koşucu "süper dede" parkurları özledi

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi