Köy evinden gladyatör steli çıktı

Köy evinden gladyatör steli çıktı

Köy evinden gladyatör steli çıktı

Çanakkale’nin Kumkale köyünde gerçekleştirilen operasyonda, M.Ö. 200-600 yıllarına ait olduğu değerlendirilen gladyatör figürlü dikili taş (steli) ile yine aynı döneme ait olduğu değerlendirilen sütun tamburu parçası ele geçirildi.
Bir ihbarı değerlendiren Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Troya Müzesi görevlilerince birlikte Kumkale köyünde bir eve operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada; bozulmadan günümüze kadar gelen M.Ö. 200-600 yıllarına ait olduğu değerlendirilen gladyatör steli, yine aynı döneme ait olduğu değerlendirilen sütun tamburu parçası ve 3 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.
Yapılan incelemelerde tarihi eserlerin paha biçilemez değerde olduğu ve eşi benzeri olmadığı olmayan figürlerin tarihe ışık tutacağı belirtildi.
İfadeleri alınan şüpheli N.G. ile Ö.K., savcılık talimatının ardından serbest bırakıldı.


Yurt Dünya 1.12.2020 11:02:05 0
Anahtar Kelimeler: köy evinden gladyatör steli çıktı

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da trafik uygulaması yapıldı

2

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

3

Kumluca'da "Engel yok, spor var" projesi

4

Alanya'nın ev sahipliği yaptığı Alanya Ultra Trail yarışları tamamlandı

5

Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

6

Mersin'de trafik kazasında şehit olan polis memuru için cenaze töreni düzenlendi

7

Girişimsel radyoloji uygulamalarıyla birçok ameliyat "bıçaksız cerrahi" ile gerçekleştirilebiliyor

8

Osmaniye’de devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

9

Parkur Cimnastik Türkiye Şampiyonası, Mersin'de başladı

10

Akbank "Sürdürülebilir İklimlendirme Finansman Programı"nı hayata geçirdi