Kremlin Sözcüsü Peskov: "Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulaması Ukrayna’daki askeri operasyonları etkilemeyecek"

Kremlin Sözcüsü Peskov:

Kremlin Sözcüsü Peskov: "Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulaması Ukrayna’daki askeri operasyonları etkilemeyecek"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkeler tarafından Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulamasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulaması Ukrayna’daki askeri operasyonları etkilemeyecek" dedi.
Avrupa Birliği (AB) ve G7 ülkeleri tarafından Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması kararının alınmasına Rusya’dan tepkiler gelmeye devam ediyor. Rusya’yı ekonomik olarak zora sokması beklenen kararın Rus ordusunun Ukrayna’daki askeri operasyonlarını etkilemeyeceğini söyleyen Peskov, "Rusya Federasyonu ekonomisi, özel bir askeri operasyon çerçevesinde tüm ihtiyaç ve gereksinimleri tam olarak karşılayacak potansiyele sahiptir ve bu tür engellemeler operasyonları etkilemeyecektir. Ancak bu önlemler küresel enerji piyasasındaki istikrarı kesinlikle etkileyecektir" ifadelerini kullandı.
Tavan fiyat uygulamasına karşı kendilerinin de bir yanıt vereceğini belirten Peskov, "Bir karar hazırlanıyor. Herhangi bir tavan fiyatı tanımayacağımız açıktır. Yaptırımlar nedeniyle elbette bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Ancak bunlar şu ana kadar kritik nitelikte olmadılar. Uzmanlar, Rus ekonomisinin bu koşullara uyum sürecini görüyorlar, bunu inkar etmek profesyonelce bir yaklaşım olmaz. Yaptırımların Avrupa ülkelerine verdiği zarar konusunda sessiz kalmak da profesyonel bir yaklaşım olmayacaktır" dedi.


Güncel 5.12.2022 15:20:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da yanan evde yaşlı kadın yaşamını yitirdi

2

Antalya'da halk otobüsünün araç ve yayalara çarpması sonucu 5 kişi yaralandı

3

Adana'da Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası'nın bölge finali yapıldı

4

Burdur'da ramazan ayı fener alayıyla karşılandı

5

Hatay ve Osmaniye'de ilk teravih namazı kılındı

6

Alanya'da emniyet ve jandarma teşkilatına tahsis edilen 15 araç teslim edildi

7

Serikspor-Arca Çorum FK maçının ardından

8

Turizmde 30-44 yaş arasındakiler daha fazla para harcıyor

9

TÜGVA'nın düzenlediği GENÇLİG 2026'nın lansmanı Hatay'da yapıldı

10

AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları üyeleri "Ramazan Yollarda" projesiyle gençlerle buluşacak