Kruvaziyer gemilerinin Venedik’e girişi yasaklandı

Kruvaziyer gemilerinin Venedik’e girişi yasaklandı

Kruvaziyer gemilerinin Venedik’e girişi yasaklandı

İtalya Bakanlar Kurulu, dev yolcu gemilerinin Venedik’e girişini yasaklayan kanun hükmünde kararnameyi onayladı.

İtalya’da tartışmalara neden olan dev yolcu gemilerinin Venedik’e girişleri sonunda çözüme kavuştu. İtalya Bakanlar Kurulu, salı günü dev yolcu gemilerinin Venedik’e girişini yasaklayan kanun hükmünde kararnameyi onayladı. Buna göre uzun yıllardır yaşanan kazalar nedeniyle tartışma konusu olan kruvaziyer gemileri, 1 Ağustos’tan itibaren Venedik kent merkezi yakınlarına giremeyecek. Onaylanan kararnamede, 25 bin tondan ağır ve 180 metreyi aşan gemiler Venedik Lagünündeki Maghera’ya yanaşacak.

Başbakan Mario Draghi, alınan kararı “Venedik Lagünü’nün korunması için önemli bir adım” olarak nitelendirdi.

Yolcu gemilerinin zararı karşılanacak
İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini ise karar hakkında, “Tüm dünya tarafından beklenen tarihi bir gün” ifadelerini kullanarak, yasak nedeniyle mağduriyet yaşayacak firmaların zararının karşılanacağını duyurdu.

İtalya’da 5 yılı aşkın süredir Venedik Lagünü’nün dev turist gemilerine kapatılmasını talep eden UNESCO, son olarak “kara liste” uyarısında bulunmuştu.

Gemilerin geçici olarak yanaşacağı Maghera Limanı’nın yapımı için ise 157 milyon Euro kaynak ayrılacağı bildirildi.


Güncel 13.07.2021 22:24:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "devlet himayesindeki" gençlere yönelik çalıştay düzenlendi

2

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

3

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

4

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

5

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

6

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

7

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

8

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

9

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

10

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor