Küba’da protestolarda ilk can kaybı

Küba’da protestolarda ilk can kaybı

Küba’da protestolarda ilk can kaybı

Küba’da hafta sonundan bu yana devam eden hükümet karşıtı protestolarda 36 yaşındaki Diubis Laurencio Tejeda hayatını kaybetmesiyle, ilk can kaybı kaydedildi.
Küba’da Pazar günü gıda ve ilaç yetersizliği, fiyat artışı ve hükümetin korona virüs salgını ile mücadelesine karşı başlayan hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. Ülkede kötüleşen ekonomik şartları protesto eden Kübalılar, dün de başkent Havana’da sokaklara indi. Hükümet karşıtı sloganların atıldığı protestolarda ilk can kaybı yaşandı. Dün gerçekleştirilen protestolarda eylemciler polisle çatıştı. Çıkan olaylarda 36 yaşındaki Diubis Laurencio Tejeda hayatını kaybetti. Küba İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklamasında Tejeda’nın hükümet tesislerine baskınlar düzenleyen grupta yer aldığını ve bazılarının da gözaltına alındığını açıklarken, görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin sokaklara dökülen insanları gözaltına aldığını savundu.
Devlet Başkanı Miguel Daz-Canel, göstericileri “devrim karşıtı” olarak nitelendirirken Küba hükümeti, gösterilerin ABD tarafından desteklendiğini savunuyor.


Güncel 14.07.2021 10:50:21 0
Anahtar Kelimeler: küba’da protestolarda ilk can kaybı

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da çocuklara bayram şekeri dağıtma geleneği sürdürüldü

2

Hatay'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü Narlıca Deprem Mezarlığı ziyaret edildi

3

GÜNCELLEME - Antalya'da bir konteynerde çıkan yangında 5'i çocuk 6 kişi öldü

4

GÜNCELLEME - Adana'da devrilen yolcu otobüsündeki 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı

5

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de bayram namazı kılındı

6

Antalya'da bir konteynerde çıkan yangında 5'i çocuk 6 kişi öldü

7

Adana'da devrilen yolcu otobüsünde 2 kişi öldü, 19 kişi yaralandı

8

Özbekistan'da misafir edilecek depremzedeler Hatay'dan uğurlandı

9

Mersin'de "Camide çocuk sesi, ramazan neşesi" projesi kapsamında 250 çocuğa ödül verildi

10

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, "Çocuk gülerse dünya güler" iftar programına katıldı