Küçük yüreklerden 23 Nisan coşkulu "Evde kal" çağrısı

Küçük yüreklerden 23 Nisan coşkulu

Küçük yüreklerden 23 Nisan coşkulu "Evde kal" çağrısı

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle okul bahçelerinde ve tören alanlarinda kutlanamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'nin coskusu, "evde kal" çagrilariyla balkonlara tasindi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'nin coskuyla kutlanmasi için kentteki birçok evin balkonu Türk bayraklari ve balonlarla süslendi.

Kovid-19 salgini nedeniyle okul bahçelerinde ve tören alanlarinda gerçeklestirilemeyen etkinlikler, çocuklarin yaratici düsünceleriyle evlerde senlige dönüstü.

Rengarenk görüntülerin yansidigi evlerden çocuklarin söyledigi mars ve siirler yankilandi. Çocuklar, evde de olsa mutlulugu hem yasadi hem de yasatti. Küçük yüreklerden yetiskinlere gelen en anlamli mesaj ise "evde kal" çagrisi oldu.

- Üçüzlerden dans gösterisi

Duraliler Mahallesi'nde yasayan üçüzler Hasan, Minel ve Mina Elcin, Türk bayraklari önünde koreografisi kendilerine ait dansla apartman sakinlerinin begenisini kazandi. Evlerinin balkonundan marslar da söyleyen üçüzler, sadece kendilerini degil, izleyenleri de mutlu etti. Elcin kardesler, "Evde kalin, saglikli olun" mesaji verdi.

Konyaalti Ilkokulu 4. sinif ögrencilerinden Aras Yigit Kisi, 5 yasindaki kardesi Hazar Alp ile odalarinin camini süsleyerek bayrami kutladi.

Karton ve kagitlarla pencerelerine "100. Yil" yazan Kisi kardesler, 23 Nisan sarkilari söyledi. Kisi kardesler de "Evde hayat var" diyerek tedbirlere uyulmasini istedi.

Ilkokul üçüncü sinif ögrencisi Yigit Bolat da Türk bayraklari ve yaptigi resimlerle süsledigi odasinda kendi yazdigi "23 Nisan" siirini coskuyla okudu. Ögrencisinin performansinin yer aldigi videoyu izleyen sinif ögretmeni, Bolat'i yazdigi siirden dolayi kutladi.

Bolat, "Kendisine ve çevresine zarar vermek istemeyen evde kalir. Tedbirlere uyalim, saglikli olalim." uyarisinda bulundu.

- Balkonlar rengarenk oldu

Manavgat ilçesi Ilica Mahallesi'nde yasayan Behiye ve Yilmaz Isik çiftinin 4 yasindaki çocuklari Gülnaz Elif de evlerinin balkonlarini Türk bayraklari ve kirmizi beyaz renkteki balonlarla adeta senlik alanina çevirdi.

Gülnaz Elif Isik, evinin balkonunda ezberledigi siiri okudu. Anne Isik, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açilisinin 100. yilinin ve 23 Nisan'in sönük geçmemesi için evlerini bayrama özel süslediklerini, coskuyu balkona tasidiklarini söyledi.

- Çocuklardan kirmizi beyazli kutlama

Konyaalti ilçesinde yasayan 7 yasindaki Azra Özden de yazilarla "Evde Kal" mesaji verdigi balkonunu balonlar ve Türk bayraklariyla süsleyerek 23 Nisan'i kutladi.

8 yasindaki Doruk Aksay ve 5 yasindaki kardesi Yagmur Aksay da odalarina onlarca Türk bayragi asarak bayram coskusu yasadi. Kirmizi beyaz kiyafet giyinen kardesler, marslar söyledi, siirler okudu.

Doruk Aksoy, evlerini okul bahçesindeki gibi rengarenk yapmaya çalistiklarini belirterek, "23 Nisan'a anne ve babamizin yardimiyla günlerdir hazirlaniyoruz. Çok mutluyuz. Bayram sevincini evde de olsa yasiyoruz." dedi.



Yurt Dünya 23.04.2020 12:09:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de minibüsle çarpışan otomobildeki 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı

2

Çıralı Sahili'nde caretta caretta yavrularının yuvalarından denize yolcuğu başladı

3

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

4

Antalya'daki Kumköy sahilinde ve Aksu çayındaki kaçak yapılar kaldırılacak

5

Hatay'da kontrolden çıkan otomobil büfeye girdi 4 kişi yaralandı

6

Adana'da depremde yıkılan Tutar Apartmanı ile ilgili davanın görülmesine devam edildi

7

Burdur'da çölyak hastaları için glütensiz besin atölyesi açıldı

8

Mersin'de çıkan anız yangını söndürüldü

9

Mersin'de limon bahçesinde kenevir yetiştiren zanlı yakalandı

10

Antalya'da devrilen tırın sürücüsü yaralandı