Küçükçekmece’de Türkiye’den Almanya’ya göçün 60. yılı için özel sergi

Küçükçekmece’de Türkiye’den Almanya’ya göçün 60. yılı için özel sergi

Küçükçekmece’de Türkiye’den Almanya’ya göçün 60. yılı için özel sergi

Türkiye ile Almanya arasında 1961’de imzalanan işgücü anlaşmasının 60’ıncı yılı vesilesiyle Küçükçekmece’de fotoğraflar eşliğinde Anadolu insanının öyküsünü anlatan bir sergi açıldı.
Türkiye ile Almanya arasında 1961’de imzalanan işgücü anlaşmasının 60’ıncı yılı vesilesiyle Küçükçekmece Belediyesi o günleri anlatan anlamlı bir sergiyi ziyarete açtı. Atakent Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen sergi, çeşitli kaynaklardan alınan fotoğraflar eşliğinde Anadolu insanının öyküsünü değişik bir dille izleyiciye sunuyor.
Sergi, insanımızın o yılların deyişiyle bir dilim ekmek uğruna diyar ellere göçünün öyküsünü ayrıntılara girmeden ama genel bir görüşü ve düşünce bütünlüğü etrafında aktarmayı hedefliyor. Bunu yaparken de görsel malzeme ile işgücü göçünün temel niteliklerini ve toplumsal değişimlerini canlandırmak da amaçlanıyor.
17 Kasım’a dek AKSM’de
“Türkiye’den Almanya’ya Göçün 60. Yılı” isimli sergi, konuyla ilgili önemli kaynaklara imza atan isimlerin düşünceleriyle aydınlanıyor.
Bitmeyen göçün her dönemde aldığı biçimleri tartışan ve geçtiğimiz günlerde 100 yaşına basan Prof. Dr. Nermin Abadan’ın yanı sıra dünyada ilk kez Yedinci Adam adlı kitabıyla göç olgusunun bir yeni sömürgecilik olduğunu savunan ünlü İngiliz yazar John Berger, Prof. Dr. Stephen Castells, Prof. Dr. Stuart Hall, Prof. Dr. Ayhan Kaya, Prof. Dr. Lea Nocera ve daha birçok yazar ile şair serginin ana düşüncesine ışık tutuyor.
Kuratörlüğünü Fahri Aral’ın yaptığı sergi, 17 Kasım’a dek AKSM’de görülebilir.


Güncel 9.11.2021 11:40:42 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME: Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

2

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Yavuz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Antalya'da devrilen yolcu otobüsünün Isparta Otogarı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı

5

AK Parti Mersin Milletvekili Kıratlı kuvvetli yağıştan etkilenen ilçelerde inceleme yaptı

6

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

7

GÜNCELLEME - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

8

GÜNCELLEME 2- Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 9'a yükseldi

9

Türk savunma sanayisi ihracat odaklı büyümeyi sürdürecek

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremde hasar gören 500 Evler Sitesi'nin yerinde güvenli konutlar yükseldi