Kudüs’te binlerce Filistinli, Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere saldıran İsrail’i protesto etti

Kudüs’te binlerce Filistinli, Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere saldıran İsrail’i protesto etti

Kudüs’te binlerce Filistinli, Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere saldıran İsrail’i protesto etti

İşgal altındaki Kudüs’te binlerce Filistinli, İsrail’in Ramazan ayında da devam ettiği saldırılara karşı Mescid-i Aksa’da gösteri düzenledi.
İşgalci İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik zulmü Ramazan ayında da devam ederken, işgal altındaki Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da teravih namazını kılan Filistinlilere yönelik saldırılar protesto edildi. Teravih namazının ardından gerçekleştirilen gösteriye binlerce Filistinli katılırken, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın İsrail saldırılarından korunması çağrısı yapıldı. Göstericiler ayrıca, Filistin direniş gruplarından da İsrail güçlerinin söz konusu saldırılarını durdurmalarını talep etti. Kudüs’te Ramazan ayının başlangıcından bu yana Filistinlilere yönelik saldırıların artmasına karşı bugün Gazze’de de gösteri düzenlenmişti.
Dün gece Kudüs’ün birkaç mahallesinde Filistinliler ile İsrail ordusu arasında çıkan şiddetli çatışmalarda 105 Filistinli yaralanmış, 50 kişi de tutuklanmıştı.


Yurt Dünya 23.04.2021 23:44:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Ümitler Avrupa Judo Kupası, Antalya'da başladı

2

Anamur'da kadınlar KADES hakkında bilgilendirildi

3

Grand Prix Apollon Temple Bisiklet Yarışları, Manavgat'ta düzenlendi

4

Tay Group'un inşa ettiği yurt 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek

5

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özdemir "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı

6

MASTOB Başkanı Süral, kadınların gününü kutladı

7

Vali Yavuz, Adana Demirspor Kulüp Başkanı Zeybek'i kabul etti

8

YTÜ Yıldız Teknopark ve Arnavutköy Belediyesi teknoloji yerleşkesi için protokol imzaladı

9

Antalyaspor, Çaykur Rizespor maçına hazır

10

Osmaniye’de park halindeki otomobil alev alev yandı