Kullanılmayan tarihi hamamdaki yangın korkuttu

Kullanılmayan tarihi hamamdaki yangın korkuttu

Kullanılmayan tarihi hamamdaki yangın korkuttu

Antalya’nın Kaleiçi bölgesinde, 3 yıldır kullanılmayan tarihi hamamdaki yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.17. yüzyılda Evliya Çelebi’nin hamamı ziyaret ettiği ve Sehayahatname’sinde yer verdiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, yangın, saat 11.00 sırasında Muratpaşa ilçesi Kaleiçi bölgesi Tuzcular Mahallesi’ndeki Paşa Cami Sokak’taki tarihi Nazır Hamamı’nda çıktı. 3 yıldır kullanılmayan yaklaşık 500 yıllık olan tarihi Nazır Hamamı’nda henüz belirlenemeyen bir nedenle dumanlar yükselmeye başladı. Çevredeki esnaf durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Kaleiçi itfaiye noktası ekipleri yangını söndürdü. Tarihi hamamda 3 ay öncede bir yangın çıkarken, hırsızlar tarafından demir kapı ve pencerelerinin de çalındığı belirtildi. Haberi alıp gelen hamamın sahibi Süleyman Kaçaroğlu, son dönemde çıkarılan yangınlardan dert yandı. Kaçaroğlu, hamamın yeniden faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Hamam, Kaleiçi Kentsel ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanında 1. Grup yapı olarak tescillendiği bildirildi.

"Hamam bilgileri"
Nazır Hamamı’nın 17. yüzyılda yapılan hamamın dikdörtgen, haçvari, dört eyvanlı ve köşe hücreli plan tipinde olduğu, merkezi kubbeyle örtülü olan sıcaklık bölümünün etrafında iki beşik tonoz, bir kubbe, üç eyvan ve iki halvet hücresinin yer aldığı kaydedildi. Ayrıca Antalya’yı ziyaret eden Evliya Çelebi’nin hamamı ziyaret ettiği ve Sehayahatname adlı eserinde bahsettiği belirtildi.


Yurt Dünya 20.01.2022 16:17:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatayspor, 3 futbolcu transfer etti

2

Octopus, Barcelona'da perakende sektörü için 4 yeni yapay zeka modülünü tanıttı

3

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

5

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

6

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

7

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

8

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

9

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

10

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu: