Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan: Son 3 ayda turizm gelirleri 12 milyar dolar seviyesinde"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan: Son 3 ayda turizm gelirleri 12 milyar dolar seviyesinde

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan: Son 3 ayda turizm gelirleri 12 milyar dolar seviyesinde"

Gaziantep’te düzenlenen ’Fırat Havzası’nı 2023 hedefleri doğrultusunda turizme kazandırmak ve bölgesel turizm potansiyelini artırmak’ konulu toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye’nin son yıllarda turizmde atağa kalktığını ve dünyanın ilk 6 ülkesi arasında olduğunu vurguladı. Alpaslan, son 3 ayda 12 milyar dolar turizm geliri elde edildiğini de belirtti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ’Fırat Havzası’nı 2023 hedefleri doğrultusunda turizme kazandırmak ve bölgesel turizm potansiyelini artırmak’ konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, yapılan yatırımlarla Türkiye’nin son yıllarda turizmde atılım yaşadığını aktardı. Alpaslan, "2017-2018 yıllarında Rus uçağının düşmesiyle ve ardından İstanbul’da patlayan bombalarla turizm sıkıntıya girmişti. 2017 ve 2018’de normalleşmeyle beraber tekrar eski ivmesini yakalamıştık. 2019 yılı Türkiye için turizm açısından harika bir yıl oldu. O yıl 35 milyar dolar turizm geliri elde ettik ve 52 milyon yabancı turist ağırladık ülkemizde. Bu da bizi Türkiye olarak dünyada en fazla turist ağırlayan 6. ülke konumuna getirdi. Sonrasında da turizm potansiyelimiz artmaya devam etti. Özellikle 2020’de Anadolu’nun her bölgesinde 12 ay turizmin yaşanmasını bekliyorduk. Tüm çalışmalar ve istekler de buna yönelikti. O yüzden 2020 yılı bizim için muhteşem bir yıl olacaktı ama tam bu sırada Covid-19 salgını çıkınca ve tüm dünyayı etkileyince maalesef dünya kapandı. Biz de ülke olarak 40 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi beklerken 12 milyar dolarda kaldık" dedi.

"Son üç ayda turizm gelirleri 12 milyar dolar oldu"
Son ayda turizm gelirlerinin artış gösterdiğini ve turizmi geliştirmek için çalışmalara devam ettiklerini belirten Alpaslan, "Pandemi sonrasında turizm konusunda ne yapabiliriz, nasıl daha hızlı ve etkili oluruz diyerek çalışmalar yaptık. Dünyaya örnek olacak güvenlik sertifika programını başlattık. Bu bütün dünyaya örnek oldu. 2021 yılında ise İtalya ve İspanya gibi rakiplerimize rağmen daha sınırlı sayıda kayıpla turizm sezonunu kapattık. 2021 yılının son 3 ayında ülke olarak aldığımız tedbirler ve yaptığımız tanıtımlarla iyi bir ivme yakaladık. Sonuç olarak son 3 ayda 12 milyar dolar turizm gelirimiz oldu. Dolayısıyla daha iyi bir çalışma ile 2019 yılındaki rakamları yakalayabileceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Gaziantep Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Gaziantep Valisi Davut Gül, Malatya Valisi Aydın Baruş, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile çevre illerin vali yardımcıları ve bürokratları katıldı.


Güncel 31.10.2021 14:08:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi