Kumluca Başpehlivanı İsmail Balaban oldu

Kumluca Başpehlivanı İsmail Balaban oldu

Kumluca Başpehlivanı İsmail Balaban oldu

Kumluca’da Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında bu yıl 24.sü düzenlenen yağlı güreşlerde İsmail Balaban başpehlivan oldu.
Kumluca Şehir Stadı’nda, Türkiye’nin değişik illerinden 13 boyda yaklaşık bin 72 sporcunun katıldığı güreşler yaklaşık 12 saat sürdü. Müsabakalarda 66 başpehlivan üstünlük sağlayabilmek için büyük mücadele etti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da izlediği kıran kırana geçen güreşler sonucu finalde Kırkpınar başpehlivanlarından İsmail Balaban ile Hüseyin Gümüşalan güreşti.
Her iki başpehlivanın da kontrollü bir mücadele ortaya koyduğu müsabakada rakibini yenen İsmail Balaban, 24. Kumluca Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı oldu.
Başpehlivanlık güreşlerinde Hüseyin Gümüşalan ikinci, Kürşat Şevki Korkmaz ve İsmail Koç üçüncü sırayı aldı.
Başpehlivan İsmail Balaban ve diğer dereceye giren pehlivanlara altın kemer, kupa ve madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başpehlivan İsmail Balaban, uzun ve zorlu çalışmanın sonucunda başpehlivan olduğu için mutlu ve gururlu olduğunu, ailesine ve taraftarlarına teşekkür ettiğini söyledi.


Spor 8.05.2023 00:26:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

2

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

3

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

4

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

5

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

6

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

7

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu

8

Arçelik satış sonrası hizmetlerde yapay zeka dönüşümünü başlattı

9

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara taş atan şüpheli yakalandı

10

Bakan Yumaklı, MAKÜ Uluslararası Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni'nde konuştu: