Kumluca'da "Altınyaka kirazı" üretimi ilçe ekonomisine katkı sağlıyor

Kumluca

Kumluca'da "Altınyaka kirazı" üretimi ilçe ekonomisine katkı sağlıyor

ANTALYA (AA) - Kumluca ilçesinin Altınyaka (Gödene) Mahallesi'nde kiraz üreticiliği yapan çiftçilerin, bu yıl rekoltenin fazla olması ve pazar sorunu yaşanmaması nedeniyle yüzü gülüyor.

Mahalledeki kiraz üreticilerini ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, Altınyaka kirazının Kumluca'nın bir markası olduğunu ve altın değerinde bir üretim gerçekleştirildiğini söyledi.

Altınyaka'da yetiştirilen kirazların ihraç edilebilen bir ürün olduğunu ifade eden Kökce, "Geçen yıl pandemi nedeniyle biraz sıkıntı yaşanmıştı. Ancak bu yıl gördüğümüz kadarıyla hem ürün rekoltesi güzel hem de pazar sorunu yok. Burada yetiştirilen kirazlarımızın dünyanın her tarafında pazar bulabiliyor. Bu yörede çok ciddi bir şekilde kiraz üretimi yapılıyor. Üreticilerimiz burada Napolyon türü ihracata uygun kiraz yetiştiriyor." diye konuştu.

Kökce, 100 tonu ziraat, 900 tonu Napolyon olmak üzere yılda ortalama bin ton civarında bir kiraz üretimi yapıldığını kaydederek, ekonomik getirisi sayesinde son yıllarda üreticilerin kiraz üretimini arttırma konusunda yeni üretim alanları oluşturulduğunu vurguladı.

Kiraz üreticisi Zeki Turan da Altınyaka kirazının iyi kalitede, ihracata uygun kirazlar olduğunu, bundan dolayı da tüccarlar tarafından her zaman talep gördüğünü belirtti.

Bölge ikliminin kiraz üretimine elverişli olmasının kirazların kalitesini arttırdığını anlatan Turan, "Kirazlarımızın aroma, tadı ve kalitesiyle ihracata uygun. Geçen yıl pandemiden dolayı bazı sıkıntılarımız oldu ama bu yıl böyle bir sıkıntımız şimdilik yok. İnşallah tüm üreticilerimiz ürünlerini hak ettikleri değere satarlar." dedi.



Bölgeden 26.06.2021 12:57:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi