Kumluca'da geri dönüşüm sergisi açıldı

Kumluca

Kumluca'da geri dönüşüm sergisi açıldı

ANTALYA – Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, atıkları geri dönüştürerek elde ettikleri ürünlerden "Geri Dönüşüm Sergisi" açtı.

Okul bahçesindeki serginin açılışında konuşan Kimya öğretmeni Hatice Kök, dünyayı tehdit eden en büyük küresel sorunun iklim değişikliği olduğunu belirtti.

Amaçlarının çevre okuryazarı bireyler yetişmesine öncülük etmek olduğunu vurgulayan Kök, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşlerinin başlattığı ve tüm dünya tarafından uygulamaya konulan sıfır atık projesinin bir parçası olarak bizde okulumuz öğrencilerimiz ile birlikte atıkları geri dönüştürmek istedik. Öğrencilerimiz ile birlikte en çok çevreye zarar veren atıkların başında gelen plastik atıklar, cam atıklar, kağıt atıklar, ahşap atıklar, kumaş atıklar gibi atıklardan çeşitli kullanım malzemeleri elde ettik. Bu malzemeleri burada sergileyerek öğrencilerimize örnek olmasını istedik." dedi.

Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir ve diğer protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesinin ardından davetliler sergiyi gezdi.

Sergi açılışına Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



Yurt Dünya 13.10.2023 11:23:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücüler yaralandı

2

Antalyalı gazeteciler, Nürnberg'de Türk toplumu temsilcileriyle buluştu

3

Kamyonete tutunup patenle ilerlemeye çalışırken otomobilin altında kalan çocuk öldü

4

Hataylı depremzede öğrenciler, Bolu'da konser verdi

5

Mersin'de uçuruma devrilen iş makinesinin operatörü öldü

6

Adana'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

7

Hatay'da depremzede çocuklar için şenlik düzenlendi

8

Mersin'de Gazze için yardım kampanyası başlatıldı

9

Mersin'de asayiş uygulaması yapıldı

10

Hatay'da karantinaya alınan 2 mahallede kuduz aşısı çalışmaları başlatıldı