Kumluca'da "Öyküsüyle Türküsüyle Memleket Havalarımız" konseri gerçekleştirildi

Kumluca

Kumluca'da "Öyküsüyle Türküsüyle Memleket Havalarımız" konseri gerçekleştirildi

ANTALYA - Kumluca Belediyesi Türk Müziği Topluluğu tarafından "Öyküsüyle Türküsüyle Memleket Havalarımız" adlı tiyatral oyunlu Türk Halk Müziği konseri verildi.

Kumluca Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde İbrahim Bilgenoğlu şefliğinde icra edilen müzik dinletisinde, yurdun çeşitli bölgelerinden seçilmiş eserler, tiyatral anlatımlarla seslendirildi.

Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, yaptığı konuşmada, her türkünün bir öyküsü olduğunu ve koro üyelerinin bu öyküleri çok güzel şekilde dinleyicilere hissettirdiğini söyledi.

Bazı türkülerle neşelendiklerini, bazılarıyla hüzünlendiklerini belirten Avcıoğlu, "İşte bu yönüyle türkülerimiz, bizleri bir arada tutan en kıymetli mirasımız. Onları korumak ve geliştirmek bizim en büyük hedefimiz." diye konuştu.



Yurt Dünya 2.10.2025 13:24:41 0

İlginizi Çekebilir

1

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

2

Kumluca'da "Engel yok, spor var" projesi

3

Alanya'nın ev sahipliği yaptığı Alanya Ultra Trail yarışları tamamlandı

4

Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

5

Mersin'de trafik kazasında şehit olan polis memuru için cenaze töreni düzenlendi

6

Girişimsel radyoloji uygulamalarıyla birçok ameliyat "bıçaksız cerrahi" ile gerçekleştirilebiliyor

7

Osmaniye’de devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

8

Parkur Cimnastik Türkiye Şampiyonası, Mersin'de başladı

9

Akbank "Sürdürülebilir İklimlendirme Finansman Programı"nı hayata geçirdi

10

Salda Duatlonu Türkiye Kupası yarışları başladı