Kumluca'da Toptaş Göleti'ne 20 bin sazan yavrusu bırakıldı

Kumluca

Kumluca'da Toptaş Göleti'ne 20 bin sazan yavrusu bırakıldı

ANTALYA - Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, Kumluca'daki Toptaş Göleti'ne 20 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünden temine edilen aynalı ve pullu sazan yavruları, konuldukları özel poşetlerle ilçeye getirildi. Balıklar, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından gölete salındı.

Kumluca Tarım ve Orman Müdürü İsa Akşit, tatlı su balık yetiştiriciliğinin gelişmesi ve ekonomiye kazandırılması amacıyla Toptaş Göleti'ne yavru balık bıraktıklarını söyledi.

Bırakılan balıkların da üremesiyle ilerleyen yıllarda göletteki balık popülasyonunun daha da artacağını ifade eden Akşit, "Amacımız, balıkçılığa destek sağlayıp, balıkçılığın gelişmesine katkıda bulunmak." dedi.



Bölgeden 28.09.2021 11:42:51 0

İlginizi Çekebilir

1

15.Uluslararası Alanya Yeni Yıl Pazarı sona erdi

2

Osmaniye'de otomobille hafif ticari araç çarpıştı, 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

61. Ulusal Nöroloji Kongresi, Antalya'da başladı

4

Osmaniyeli genç avukatlar kaza kurbanı: 3 ölü, 2 yaralı

5

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

6

Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar şehadetinin 1. yılında Adana'da anıldı

7

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

8

Bölgesel Amatör Lig

9

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

10

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi