Kumluca'da tropikal meyve üretim seralarında incelemelerde bulunuldu

Kumluca

Kumluca'da tropikal meyve üretim seralarında incelemelerde bulunuldu

ANTALYA - Vergi Denetim Kurulu Başkanlığına bağlı müfettişler, Kumluca Ticaret Borsası'nın (KUTBO) ev sahipliğinde tropikal meyve üreticiliği ve pazarlaması yapan çiftçi Ramazan Yaraş'a ait serayı gezdi.

Vergi Müfettişi Zeynep Sandıklı, Vergi Müfettiş Yardımcıları Metin Burak Özçelik, Yağmur Keskin ve Özge Aldemir ile Kumluca Vergi Dairesi Müdürü Emine Alaca'nın katıldığı ziyarette, heyete Kumluca Ticaret Borsası (KUTBO) Başkanı Fatih Durdaş da eşlik etti.

KUTBO Başkanı Durdaş, iklim koşullarının elverişli olmasından dolayı bölgede tropikal meyve üretiminin yapılabildiğini ve son yıllarda üreticilerin bu yönde eğiliminin arttığını söyledi.

Bu konuda çiftçilere her zaman destek olduklarını ifade eden Durdaş, şunları kaydetti:

"Kumluca, iklim koşullarının elverişliliği ve toprak yapısının zenginliği sayesinde tropikal ürünler açısından büyük bir potansiyele sahip. Son yıllarda tropikal meyve üretimimiz hızla artıyor ve üretim çeşitliliğimiz giderek genişliyor. Bu durum hem tüketicilerin farklı ürünlere ulaşmasını sağlıyor hem de üreticilerimize yeni üretim alanları ve kazanç kapıları açıyor. Tropikal meyvecilik, Kumluca'nın tarımsal geleceğinde önemli bir rol üstlenmeye başladı."

Kumluca Vergi Dairesi Müdürü Emine Alaca da incelemeler sırasında bölgedeki üretim potansiyelini yakından gözlemlediklerini ifade etti.

Sera sahibi ve tropikal meyve üreticisi Ramazan Yaraş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Yurt Dünya 2.10.2025 17:57:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

2

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

3

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

4

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

5

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

6

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

7

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

8

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

9

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak

10

Mersin Valisi Toros, 11 aylık asayiş verilerini değerlendirdi: