Kuraklık vurdu, baraj çöle döndü

Kuraklık vurdu, baraj çöle döndü

Kuraklık vurdu, baraj çöle döndü

Elazığ’da kuraklığın etkili olmasıyla birlikte Hamzabey Barajında sular çekildi. Suların çekilmesi toprakta derin çatlaklar oluşurken, barajın son hali adeta çölü andırdı.
Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da kuraklık yıl boyunca etkili oldu. Kuraklıkla birlikte Elazığ’ın bir çok noktasının içme ve kullanma suyunu karşılayan Hamzabey Barajında sular çekildi. Suların çekilmesi ile toprakta derin çatlakla oluşurken, barajın son hali adeta çölü andırdı. Baraj sularının altında kalan geniş alan yürünebilir hale gelirken, ortasından geçen eski Palu- Arıcak yolu ortaya çıkarak kullanılır hale geldi. Aynı zamanda suların çekildiği alanda hayvanlarını otlatmaya çalışan çobanlar, ot ve su bulamadıkları için zor zamanlar geçirdiklerini ifade etti.
Hayvanlarını otlatan Karacabağ köyü sakinlerinden Melik Orman, “Önceden suyumuz vardı. Yağmur yapmadığından dolayı suyumuz hiç kalmadı. Bu sene çok kurak geçti. Son iki senedir çok kurak geçiyor. Yağış da olmuyor ondan dolayı suyumuz kurudu. Bundan 3-4 ay öncesine kadar da epey suyumuz vardı. Bu süre zarfı içerisinde hiç suyumuz kalmadı. Önceden bu kadar aşağı inemiyorduk. Şu an hayvanları sulayacak yer yok” dedi.


Güncel 7.10.2021 11:11:05 0
Anahtar Kelimeler: kuraklık vurdu baraj çöle döndü

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 15 sikke ve tarihi obje ele geçirildi

2

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Hatay'da konuştu:

3

Çorum FK-Hatayspor maçının ardından

4

Anamur Belediye Başkanı Deniz, tarım işçisi kadınları ziyaret etti

5

Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü kutlandı

6

Mersin'de "Evinin Sultanları Voleybol Turnuvası" başladı

7

Ümitler Avrupa Judo Kupası, Antalya'da başladı

8

Anamur'da kadınlar KADES hakkında bilgilendirildi

9

Grand Prix Apollon Temple Bisiklet Yarışları, Manavgat'ta düzenlendi

10

Tay Group'un inşa ettiği yurt 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek