Kurban Bayramında diş ipi önerisi

Kurban Bayramında diş ipi önerisi

Kurban Bayramında diş ipi önerisi

Mersin’de ağız, diş ve çene cerrahisi uzmanı Dr. Dt. Sancar Şimşek, et tüketimi sonrası dişlerin arasında kalan artıkların şiddetli ağrılara neden olabileceğini belirterek, "Yemekten sonra diş ipi kullanmak, dişlerin bakımı ve sağlığı için güzel bir uygulama olacaktır. Kürdan kullanımı, diş etlerine zarar verebileceği için sakıncalı olabilir" dedi.
Şimşek, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde beslenme ve diş temizliğine ilişkin uyarılarda bulundu. Bayramda bolca tatlı ve et tüketildiğine dikkat çeken Şimşek, dişlerde gerekli temizliğin yapılmaması halinde önemli sağlık sorunlarının yaşanacağını kaydetti. Protein deposu siyah etin lif yönünden zengin olduğunu anımsatan Şimşek, "Bu lifler tüketimin ardından dişlerin arasında kalacaktır. Hal böyle olunca, dişlerde iltihap ve ağrı görülebilir. Tatlılar da çürümeye neden olabilir. Bayramın kabusa dönmemesi için diş aralarının temizliği artırılmalıdır. Dişler günde en az iki kez fırçalanmalıdır. Yemekten sonra diş ipi kullanmak, dişlerin bakımı ve sağlığı için güzel bir uygulama olacaktır. Kürdan kullanımı, diş etlerine zarar verebileceği için sakıncalı olabilir" diye konuştu.
Bayram öncesinde mutlaka ağız ve diş sağlığı bakımının yaptırılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, kemikli et tüketirken yaşanabilecek diş kırılması olaylarına karşı da dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.


Güncel 15.07.2021 12:11:10 0
Anahtar Kelimeler: kurban bayramında diş ipi önerisi

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana'da konuştu:

2

Burdur'da 3 projenin tanıtımı yapıldı

3

Depremde yaşamını yitiren AA muhabiri Burak Milli ve ailesi için mevlit okutuldu

4

Adana'da bir kişi, eski iş yerindeki 4 mesai arkadaşını tabancayla yaraladı

5

Sırıkla atlamada Türkiye rekoru kıran 13 yaşındaki Emine Elif çalışmalarının karşılığını aldı:

6

Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçının ardından

7

Atakaş Hatayspor-Esenler Erokspor maçının ardından

8

Antalya'da heyelan nedeniyle kapanan yollar çalışmaların ardından ulaşıma açıldı

9

Hatay'da sağanak ve sis hayatı olumsuz etkiledi

10

Mersin'de parktaki gereçlere zarar verildi