Kuruyan su gözleri yeniden çağlamaya başladı

Kuruyan su gözleri yeniden çağlamaya başladı

Kuruyan su gözleri yeniden çağlamaya başladı

Adana’nın Kozan ilçesinde yağışların ardından kuruyan dereler ve su gözleri yeniden çağlamaya başladı, baraj yeniden doldu.
Kuraklık nedeniyle Kozan Barajı’nda gün yüzüne çıkan tarihi yapılar bölgenin yoğun yağış alması ile birlikte yeniden suların altına gömüldü. Kozan ve çevresinde 2021 yılında kuruyan su gözleri, çaylar ve dereler kış mevsiminde aldığı yoğun yağışlarla birlikte yeniden çağlamaya başladı.
Kozan’da narenciye üretimi yapan ve baraj sulaması ile ürünlerini yetiştiren çiftçiler suyun değerinin bilinmesi gerektiğini söyledi.
Üreticilerden Faruk Yiğenoğlu, kuruyan su gözlerinin yeniden çağlamasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Çiftçilerin bu yıl yüzü gülecek. 2 ay önce kuraklıkla ilgili haber yapmıştık. Şimdi gözler doldu ve taştı. Hamd olsun sularımız artıyor. Son 30 yılın en sert kışını geçiyoruz. Hem üşüyoruz ama seviniyoruz. Bu sene bereketli olacak inşallah. Kozan Barajı’nın yüzde 70’lerde olması bizleri sevindirdi. Gelişen teknolojiyle birlikte suyu koruyarak damlama sulama sistemi ile bahçeler sulanırsa daha bereketli günler olacak inşallah. Şükürler olsun” dedi.


Güncel 15.03.2022 10:03:27 0

İlginizi Çekebilir

1

ALS'de erken farkındalık yaşam kalitesini artırıyor

2

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası, Antalya'da başladı

3

Antalya'da Orman Haftası kapsamında fidanlar toprakla buluşturuldu

4

Antalya'da turizmde kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilir gelecek konuşuldu

5

Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay'ın şehadet haberi Hatay'daki ailesine verildi

6

Çanakkale Zaferi konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödül

7

Osmaniye’de otomobil iş yerine girdi, kaza anı kamerada

8

Samsung kampüslerde "Galaxy Intelligence Hunt" etkinliğini başlattı

9

Adana'da Orman Haftası etkinliğinde üniversite yerleşkesine 10 bin fidan dikildi

10

Hatay'da huzurevi sakinleri Milli Mücadele kahramanlarını anmak için sahneye çıktı