Kuş Cenneti’nde papatya güzelliği

Kuş Cenneti’nde papatya güzelliği

Kuş Cenneti’nde papatya güzelliği

Samsun’un Bafra ve 19 Mayıs ilçe sınırlarında yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde açan su papatyaları insanlara doyumsuz bir manzara sunuyor.
Türkiye’de nadir bulunan subasar ormanlardan biri olan Galeriç Ormanı ve göller, ilkbaharla birlikte açan su papatyalarıyla beyaza büründü. Görsel şölen sunan su papatyaları görenleri hayran bırakıyor. Fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı olan orman en çok ziyaret edilen yerler arasında yer alıyor.

Dünyada eşi benzeri yok
10 yıldır deltada fotoğraf çeken Gazanfer Demirel, "Yaklaşık 10 yıldır Kızılırmak Deltası’nda kuş fotoğrafı çekiyorum. Buranın doğal güzelliklerine hayranım. Bugün de su düğün çiçeklerini çekmeye geldim. Oldukça görsel bir şölen var. Deltayı ben çok seviyorum, uzun yıllardır da buraya geliyorum. Burası inanılmaz güzel bir yer. Yani dünyada eşi benzeri olmayan bir yer. Buraya yüzlerce kuş geliyor. Göç ediyor buraya. Şimdi göç zamanı. Bunlar belli bir süre sonra tekrar buradan göç ediyorlar. Tekrar geliyorlar. Burada böyle bir döngü var. Burası koruma altına alındı. Bu yönden oldukça güzel. Ben bazen kuş fotoğrafı çekmek için sabah erken güneş doğarken geliyorum. Kamuflajlarım falan var. 250’ye yakın kuş türü çektim. Yani deltamız müthiş, anlatılamaz" dedi.


Yurt Dünya 2.05.2023 12:39:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor