Kuşadası Belediyesi sofrasını üniversite öğrencileriyle paylaşıyor

Kuşadası Belediyesi sofrasını üniversite öğrencileriyle paylaşıyor

Kuşadası Belediyesi sofrasını üniversite öğrencileriyle paylaşıyor

Kuşadası Belediyesi tarafından, ‘Kara Kış Destek’ paketi kapsamında ARYA AŞ’nin Gazibeğendi tesislerinde kentte öğrenim gören üniversite öğrencilerine ücretsiz olarak verilen akşam yemeği devam ediyor. 1,5 ayı geride bırakan uygulamadan hafta içi her gün ortalama 150 üniversite öğrencisi faydalanıyor.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in öncülüğünde üniversite öğrencilerine ekonomik destek vermek için başlatılan ücretsiz akşam yemeği uygulaması yoğun ilgi görüyor. Bu kapsamda ARYA A.Ş’nin Gazibeğendi Tesisleri’nde hafta içi 18.00-20.00 saatleri arasında üniversite öğrencileri için ücretsiz akşam yemeği hazırlanıyor. Yemek mönüleri, Kuşadası Belediyesi’nde görevli uzman diyetisyenler tarafından üniversite öğrencilerinin dengeli beslenmeleri için ihtiyaçları olan besinler dikkate alınarak belirleniyor. Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında hayata geçirilen uygulama 1,5 ayı geride bıraktı. Günde ortalama 150 üniversite öğrencisinin yemek yediği uygulamada bugüne kadar yaklaşık 5 bin porsiyon yemek ikramında bulunuldu.

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizden en çok öğrencilerin etkilendiğini belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası’nda yaşayan tüm kesimlerin yaşadığı sorunları hafifletmek ve destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan üniversite öğrencileri bizim için çok kıymetli. Sosyal belediyecilik anlayışımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Dışarıda kara kış, Kuşadası’nda dayanışma var” diye konuştu.


Güncel 25.02.2022 08:59:47 0

İlginizi Çekebilir

1

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

2

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

3

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

4

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

5

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

6

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

7

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti

8

Türkiye Havalı Silahlar 16-18 yaş altı milli takımı Mersin'de kampa girdi

9

Mersin'de yolu kapanan mahalledeki hasta ekiplerin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı

10

"Parçalanmış Ailelerin Öyküsü-85 Yıl Sonra Girit'te Buluşma" belgeseli Mersin'de izleyiciyle buluştu