Kuşadası ile Girne kardeş şehir olacak

Kuşadası ile Girne kardeş şehir olacak

Kuşadası ile Girne kardeş şehir olacak

Türkiye’nin turizm başkenti Kuşadası ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizm başkenti Girne kardeş şehir olma kararı aldı. Girne Belediye Meclisi’nin ardından Kuşadası Belediye Meclisi’nde kardeş şehir olma kararı onaylandı. Kardeş şehir ilişkilerini çok önemsediklerini belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Akdeniz’in önemli turizm merkezlerinden olan Girne ile kardeş şehir olma kararımız kentimize kültürel, turistik ve sosyal açıdan önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında Dış İlişkiler Müdürlüğünün Girne ile kardeş şehir olunması yönündeki talebi oybirliğiyle kabul edildi. Girne Belediye Meclisi’nde Kuşadası ile kardeş şehir olunması kararının onaylanmasının ardından Kuşadası Belediye Meclisi’nde alınan kararla da kardeş şehirlik ilişkisi somutlaştı. Kararın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından Kuşadası Belediyesi ile Girne Belediyesi arasında imzalanacak protokolle iki şehrin kardeş şehir olması süreci tamamlanacak.

Kuşadası Belediyesi olarak pek çok alanda iş birliği yapma ve ortak projeler geliştirme olanağı sunan kardeş şehir ilişkilerini çok önemsediklerini belirten Başkan Ömer Günel, “Tıpkı Kuşadası gibi bir liman kenti olan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizm başkenti olarak bilinen Girne ile kurduğumuz kardeş şehir ilişkisi, karşılıklı dostluğumuzu ve iyi niyetimizi pekiştireceği gibi özellikle turizm, eğitim, kültür, ekonomi ve enerji alanlarında yeni iş birliklerine ve ortak projelere vesile olacaktır. Öte yandan bilgi ve deneyim paylaşımına kapı aralayacaktır. İki kente de önemli bir katkı sağlayacak olan kararın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Güncel 2.02.2022 15:47:38 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi