Kütahya’da din görevlilerine katılım belgesi

Kütahya’da din görevlilerine katılım belgesi

Kütahya’da din görevlilerine katılım belgesi

Kütahya ve ilçelerinde düzenlenen hizmet içi eğitim programlarına katılan din görevlilerine katılım belgesi verildi.
İl Müftülüğü tarafından merkez ile Tavşanlı ve Gediz ilçelerinde düzenlenen kursta Kur’an-ı Kerim, Kur’an’ı Kerim Meali, İlmihal Bilgisi, Dini Musiki ve Din Görevliliği Formasyonu derslerinde toplam 240 kredilik talim ve tashih-i huruf programı uygulandı.
İl merkezinde 11 olmak üzere Tavşanlı ve Gediz ilçelerinde açılan programa 8’i bayan Kur’an kursu öğreticisi toplam 30 görevli katıldı. İl Müftüsü Demirtaş, İl Müftülüğünde açılan kursta başarı gösteren personele katılım belgesi verdi.
Konuyla ilgili İl Müftülüğü’nden yapılan açıklamada, ”Diyanet İşleri Başkanlığınca görevi başındaki cami görevlileri ve Kur’an Kursu personeline yönelik birçok başlıkta kurs programları yapılmaktadır. Musiki Kursu, Ezan Kursu, Hitabet Kursu , Hüsni Tilavet Kursu, Talim ve Tashih-i Huruf Kursu gibi kurs programları düzenlenmektedir. Bu çerçevede Kur’an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin talim, tecvit, tashih-i huruf ve meharic-i hurufla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an- ı Kerim’i usulüne uygun güzel bir şekilde okumalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Talim Ve Tashih-İ Huruf kurslarımız sona erdi” ifadelerine yer verildi.


Güncel 21.12.2022 11:24:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Akedaş Kahramanmaraş İstiklalspor Kulübü, depremde hayatını kaybeden sporcularını unutmadı

2

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybedenler anıldı

3

Mersin'de bisikletliler 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anmak için pedal çevirdi

4

Bakırhan ve Bulut, Hatay'da depremlerde yaşamını yitirenleri anma yürüyüşüne katıldı

5

"TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" Antalya'da sürüyor

6

sahibinden.com ilan aramada yeni dönemi sahiAI ile başlattı

7

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş’ta ziyaretlerde bulundu

8

ATAV'ın "Jale İnan 2025 Yılın Kadını Ödülü" Prof. Dr. Sarvan'a verildi

9

Akdeniz Bölgesi’nin En İyi Genç Şefleri Adana’da Yarıştı

10

TEMSA 2026'nın ilk Maraton otobüs teslimatlarını gerçekleştirdi