KUTSO Başkanı Günay: "İklimler değişti, önlemler de değişmeli"

KUTSO Başkanı Günay:

KUTSO Başkanı Günay: "İklimler değişti, önlemler de değişmeli"

ANTALYA (AA) - Kumluca Ticaret ve Sanayi Odasi (KUTSO) Baskani Murat Hüdavendigar Günay, son yillarda yasanan dogal afetlere karsi alinacak önlemlerin degismesi gerektigini belirtti.

Günay, yaptigi açiklamada, çiftinin iklim degisiklikleriyle meydana gelen dogal afetlerle mücadele etmeye gücünün yetmedigini, iklim degisikligi sonucu olusan bu yeni durum karsisinda devletin yeni bir strateji izlemesi gerektigini söyledi.

Küresel ölçekteki iklim degisiklerinin özellikle kis aylarinda gerçeklestirilen örtü alti üretim ve narenciye tarimina büyük zarar vermeye basladigini ifade eden Günay, son üç yilda Kumluca ve çevresinde gerçeklesen firtina, hortum ve dolu gibi doga olaylarinin normal seyrinin üzerinde ve yikici bir sekilde gerçeklestigini, bu durumun özellikle cam seralar içerisinde tarim yapilamaz hale getirdigini belirtti.

Bölgede zarar gören seralarin yerine kurulacak yeni seralar için acilen yeni standartlar belirlenmesi gerektigine belirten Günay, sunlari ifade etti:

"Kurulacak yeni seralar yeni iklim sartlarindan kaynaklanan zararlardan en az etkilenecek sekilde hazirlanan bu standartlara göre projelendirilerek ruhsatlandirilmali. Afetin ardindan çiftçilerin yeniden arazilerini yapilandirabilmeleri için hibe ve uzun vadeli krediler verilmeli. Daha sezon basinda seralari ve ürünleri heba olan üreticimiz mevcut borçlarini ödemekte bile zorlanirken yeni sera kurmanin yükünü kaldirabilecek durumda degil. Yikilan seralarin yerine hibe ve uzun vadeli, faizsiz krediler ile yeni seralarin kurulmasi saglanmali."



Yurt Dünya 27.10.2020 11:18:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de yasa dışı bahis operasyonunda 19 şüpheli yakalandı

2

Burdur'da şarampole devrilen otomobilin sürücüsü öldü

3

Bakan Özhaseki, Hatay'da İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı:

4

Hatay'da polis ekiplerinden Down sendromlu gence doğum günü sürprizi

5

Mersin'de yol kenarına terk edilen bebeğin ailesinden 5 kişi yakalandı

6

Bakan Özhaseki, Hatay'da konteyner kentteki çocuk şenliğine katıldı:

7

Alanya'da dere yatağına yuvarlanan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

8

Burdur'da parmağı akıllı tahtaya sıkışan öğrenciyi AFAD kurtardı

9

Mersin Silifke'de sürücülere çilek ve lokum ikramıyla bilgilendirme

10

Gazipaşa'da çıkan yangında 2 konteyner zarar gördü