Kuveyt Türk'ten girişimcilere 7 milyon TL yatırım

Kuveyt Türk

Kuveyt Türk'ten girişimcilere 7 milyon TL yatırım

ISTANBUL (AA) - MUSAB TURAN - Kuveyt Türk Operasyon Grup Müdürü, Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy, "Kuveyt Türk'ün yüzde 100 istiraki olan Kuveyt Türk (KT) Portföy Yönetimi AS'nin yönetiminde bulunan Teknogirisim Girisim Sermayesi Yatirim Fonu'yla (GSYF) bugüne kadar 8 girisime toplamda 7 milyon TL'nin üzerinde yatirim yapilmasi karari alindi. Fona teknoloji odakli ve ölçeklenebilir, ürünü hazir, müsterisi olan ya da müsteri asamasina gelmis projelere sahip tüm girisimciler basvurabiliyor." dedi.

Ortaköy, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kuveyt Türk olarak 2017 yilinda yenilikçi fikirleri destekleyip gelistirerek ülke ekonomisine kazandirmak amaciyla Lonca Girisimcilik Merkezi'ni kurduklarini, 2 yil içerisinde her biri 6 ay süren 4 dönem program düzenlediklerini bildirdi.

Bu programlar için www.loncagirisim.com sitesi üzerinden 1.500'ün üzerinde basvuru aldiklarini aktaran Ortaköy, "Jürimizin yaptigi titiz degerlendirmeler sonucu her dönem ortalama 10 girisimi Lonca'ya kabul ettik. Böylece kisa bir süre önce tamamlanan dördüncü dönemimizle birlikte toplam 40 girisimci ekibimizi mezun ettik. Besinci döneme FinTech kategorisinde seçtigimiz 9 start up ile programimiza devam ediyoruz." diye konustu.


- "Herhangi bir hisse ya da opsiyon almiyoruz"


Merkezdeki girisimcilerin sadece islerine odaklanmasini önemsediklerini ifade eden Ortaköy, söyle konustu:

"Girisimlerin hem ürün gelistirmelerinde hem de acil masraflarinda kullanmalari için her girisime 40 bin TL'ye kadar nakit hibe destegi veriyoruz. Verdigimiz destekten dolayi herhangi bir hisse ya da opsiyon almiyoruz. Hibe programinin yani sira egitim, proje bazli mentorluk, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti gibi destekler sagliyoruz. Girisimciler, hem Kuveyt Türk üst yönetimi ve çalisanlarindan hem de sektör uzmanlarindan egitim ve mentorluk destegi aliyor. Cihaz gelistiren girisimcilere ise Ar-Ge destegi, özellikle FinTech'ler için API gibi birçok ayricalik sunuyoruz.

Lonca girisimcilerine uluslararasi yarismalarda Türkiye'yi temsil etme imkani da sunuyoruz. Geçtigimiz dönemlerde bazi girisimlerimizin Las Vegas'ta gerçeklesen CES fuarina, Londra'daki Bettshow'a, San Francisco'daki Google I/O'ya katilmalari için sponsor olduk."


- "Ürünü hazir olan ekiplerle is birligi gerçeklestiriyoruz"

Selman Ortaköy, girisimlerin Kuveyt Türk'ün agini kullanarak halkla iliskiler ve tanitim noktasinda öne çikabildigini, tanitim, etkinlik gibi konularda girisimcilerin bazi giderlerini Lonca olarak üstlendiklerini bildirdi.

Girisimcilere kendi alanlarinin yani sira hukuktan muhasebeye pek çok alanda destek sagladiklarini aktaran Ortaköy, "Lonca Girisimcilik Merkezi'nden mezun olan girisimler içinden topluma, sektöre ve Kuveyt Türk müsterilerine faydali olacagini düsündügümüz uygulamalari projelendirip is süreçlerimize dahil ediyoruz. Özellikle erken asamada iyi fikri olan girisimleri seçiyor; ürünü hazir olan ekiplerle is birligi gerçeklestiriyoruz. Bazi projelerin girisimcilerini ise KOBI veya ticari müsterilerimizle bulusturarak her iki tarafa fayda sagliyoruz." diye konustu.


- "Birikimimizi start up'larin yararina olacak sekilde kullaniyoruz"


Kuveyt Türk Operasyon Grup Müdürü, Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Ortaköy, banka olarak girisimcilere sagladiklari 40 bin TL'lik hibe desteginin yani sira projelere yatirim yapilmasina da destek olduklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"2018 yilinda Kuveyt Türk'ün yüzde 100 istiraki olan Kuveyt Türk (KT) Portföy Yönetimi AS'nin yönetiminde Teknogirisim Girisim Sermayesi Yatirim Fonu (GSYF) kuruldu. Fona teknoloji odakli ve ölçeklenebilir, ürünü hazir, müsterisi olan ya da müsteri asamasina gelmis projelere sahip tüm girisimciler basvurabiliyor. Bu fona basvuru için Lonca girisimcisi olmak ön sart degil ancak Lonca girisimcilerine birtakim avantajlar sunuyoruz.

Teknogirisim GSYF'de bugüne kadar 8 girisime toplamda 7 milyon TL'nin üzerinde yatirim yapilmasi karari alindi. Girisimler detayli sekilde analiz edilmeye devam ediliyor. Bu girisimlerden birine 2019 yili içerisinde yatirim gerçeklestirildi. KOBI'lerin nakit akisini takip etmeleri için tasarlanan açik kaynak kodlu ve ücretsiz online ön muhasebe programi sunan Lonca ikinci dönem girisimi Akaunting'e saglanan yatirimla sirketin, hem yurt içi hem de yurt disinda hizla büyümesine katki saglamasi hedefleniyor."

Pandemi sürecinde ortak çalisma alanlarinda çalisma yapilamadigi için tüm süreçleri dijitallestirerek online bir hizlandirma programi dizayn ettiklerini aktaran Ortaköy, "Pandemi sürecine ragmen girisimcilerimize destegimizi artirarak sürdürüyor; bilgi ve birikimimizi start up'larin yararina olacak sekilde kullaniyoruz." dedi.

- "Kullanici deneyimi üzerine uzun bir kamp programimiz olacak"


Selman Ortaköy, hem ekosistemi hem de sektörü tanimalari için girisimcileri FinTech101 egitimine dahil ettiklerini belirterek, Lonca Girisimcilik Merkezi'nin, besinci dönemine yüzlerce basvuru arasindan seçtigi 9 girisimden olusan yeni ekiplerle mayis ayinda basladigini bildirdi.

Bu dönem sadece "FinTech" kategorisinde ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, mobil POS, API bankaciligi, bireysel finans yönetim araçlari, finansal karsilastirma hizmetleri, robot teknolojileri, hukuk ve sigorta teknolojileri, karar destek teknolojileri üzerine projeleri kabul ettiklerini aktaran Ortaköy, söyle konustu:

"Girisimcilerimizin is fikirlerini test edecekleri, dogru konumlandirma yapacaklari ve tüm süreçlerini sorgulayacaklari bir ürün ve strateji kampi gerçeklestirdik. Bu süreçte Kuveyt Türk'ün üst yönetimiyle bulusturarak girisimci arkadaslarimizin hedeflerini dinledik. Yakin zamanda kullanici deneyimi üzerine uzun bir kamp programimiz olacak. Sonraki dönemde dijital pazarlama kampinin yani sira farkli konularda egitimlerle girisimlerimizi desteklemeye devam edecegiz.

Egitimin yani sira girisimci arkadaslarimizin kendilerini daha iyi taniyabilmeleri için uzman danismanlar esliginde kisilik ve ekip envanter testi yaptik, mentorluk destegine basladik. Lonca Girisimcilik Merkezi'ne kabul edilen girisimlere toplamda 40 bin TL'lik nakit hibe destegi veriyoruz. Bunun 10 bin TL'lik kismini baslangiçta, 15 bin TL'lik kismini ise 2 aylik egitimin sonunda girisimlerimize veriyoruz. Kalan 15 bin TL'yi ise hedeflerine ulasmasi sonrasinda girisimlere takdim ediyoruz."


- "Hackathon'u bu yil içinde gerçeklestirmeyi planliyoruz"


Ortaköy, 2020 yilinda iki ayri dönemde en az 20 girisimci ekibe destek vermeyi hedeflediklerini belirterek, altinci dönemi eylül ayi gibi açmayi planladiklarini bildirdi.

Su ana kadar oldugu gibi gelecekte de inovatif teknolojileri gelistiren ve yeni ürünlerle ülke ekonomisine katki saglamayi amaçlayan genç girisimcilere destek olmaya ayni kararlilikla devam edeceklerini aktaran Ortaköy, "Her dönem kendimizi yenilemeye, ortaya çikan yeni ihtiyaçlara göre desteklerimizi artirmaya çalisiyoruz. Nisan ayinda yapmayi planladigimiz ancak pandemi nedeniyle gerçeklestiremedigimiz 110 bin TL ödüllü Hackathon'u da bu yil içinde gerçeklestirmeyi planliyoruz." dedi.



Yurt Dünya 5.07.2020 11:35:33 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Kemer İlçe Başkanı Adem Barış istifa etti

2

Kahramanmaraş'ta 6 ton kaçak kıyılmış tütün ele geçirildi

3

Antalya'da derede erkek cesedi bulundu

4

Adana'da refüjdeki ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

5

Antalya'da seyir halindeki midibüste çıkan yangın söndürüldü

6

Türk Kızılayından Hatay'da depremzede çocuklara yönelik 23 Nisan etkinliği

7

Mersin'de balıkçılar deniz kaplumbağaları konusunda bilinçlendiriliyor

8

Hatay'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

9

İskenderun Körfezi'nde ürün tankeri gemisi kalkış esnasında karaya oturdu

10

Hatay'da aydınlatma direğine çarparak devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı