Kuzguncuk’ta ‘Dünya Temizlik Günü’nde cadde ve sokaklar temizlendi

Kuzguncuk’ta ‘Dünya Temizlik Günü’nde cadde ve sokaklar temizlendi

Kuzguncuk’ta ‘Dünya Temizlik Günü’nde cadde ve sokaklar temizlendi

Üsküdar Belediyesi, ‘Dünya Temizlik Günü’ çerçevesinde Kuzguncuk sakinlerini sokak temizliği için bir araya getirdi. Tiyatro gösterisi ve fotoğraf sergisinin de yer aldığı etkinliğe, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.
Üsküdar Belediyesi, ‘Dünya Temizlik Günü’ çerçevesinde Kuzguncuk Caddesi ve Kuzguncuk Bostanı’nda "Temiz Çevre Temiz Üsküdar" etkinliği gerçekleştirdi. Başta Kuzguncuk halkı olmak üzere tüm İstanbulluların davetli olduğu etkinlikte, Kuzguncuk Caddesi’ndeki sonbahar yaprakları ve bostanın etrafındaki kuru bitkiler belediye ekipleri ve gönüllü vatandaşlar tarafından temizlendi. Temizlik günü, tiyatro gösterisi ve fotoğraf sergisinin de yer aldığı etkinliğe, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı. Etkinlikte Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve gönüllü çocuklar sokağa atılmış çöpleri ve dökülen yaprakları topladı.
Başkan Türkmen, ”Bugün çok özel bir gün, Dünya Temizlik Günü. Bugünü bütün İstanbul’da, bütün Üsküdar’da en iyi şekilde bir mesaj vermek suretiyle değerlendirmek gerekiyor. Üsküdar Belediyesi olarak amacımız budur. Buradan bütün çocuklara, yetişkinlere sesleniyoruz ve diyoruz ki, dünyamız için çevremizi temiz tutalım. Kirlettikten sonra temizlemek zor. Temizlemek için de ayrı bir efor, ayrı bir masraf gerekiyor. Bugün bu özel günü, bir mesaj verme adına çocuklarımıza bir etkinlik düzenliyoruz. Yapılan resimler, pankartlara yapılan sergiler, tiyatro oyunların hepsi ‘dur kardeşim bir dakika çevreni temiz tut, çevreyi kirletme’ demek için. Bu çocuklarımız aslında burada yetişkinlere bir feryat ediyorlar bir mesaj veriyorlar” dedi.
Etkinliğe katılan vatandaşlardan Beyhan Kalaycıoğlu, ”Güzel bi etkinlik. Güngören’den geldik. Çok güzel bulduk etkinliği. Keşke herkes aklı başında olsa da çevreyi kirletmese” dedi.

“Keşke çöp sopam olsaydı, etrafı temizlemek isterdim”
Etkinliğe katılan Emre Yılmaz, ”Etrafı geziyorum. Keşke çöp sopam olsaydı, etrafı temizlemek isterdim. Çöpümü yere atmıyorum, neden sokağa atayım ki” şeklinde konuştu.


Güncel 18.09.2022 14:37:12 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de inşaat şantiyesinde beton blokların devrilmesi sonucu 2'si ağır 3 kişi yaralandı

2

Mersin'de "Lamekan Çiniler" sergisi açıldı

3

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Adana'da gençlerle bir araya geldi:

4

Akdeniz Belediyesi ekipleri Millet Bahçesi'nin sahilini temizledi

5

Okul Sporları Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Kick Boks Şampiyonası Osmaniye'de başladı

6

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay'da konuştu:

7

Osmaniye'de 6 Şubat'taki depremlerden sonra 10 sağlık tesisi hizmete girdi

8

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Adana'da şehit ailesi ve huzurevi sakinleriyle görüştü

9

Borusan Next 13. showroom'unu İstanbul Avcılar'da hizmete açtı

10

Mersin İl Sağlık Müdürü Ekici'den Gülnar Belediye Başkanı Önge'ye ziyaret