Lara Sahili'ndeki kum zambakları koruma altına alınıp uyarı levhaları yerleştirildi

Lara Sahili

Lara Sahili'ndeki kum zambakları koruma altına alınıp uyarı levhaları yerleştirildi

ANTALYA (AA) - Antalya'nin ünlü sahillerinden Lara'da nesli tükenme tehdidi altindaki kum zambaklari koruma altina alindi. Zambaklari koparana 73 bin lira ceza uygulanacak.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, nesli tükenme tehlikesi altinda bulunan ve sayilari gün geçtikçe azalan kum zambaklarini koruma çalismalari sürdürülüyor.

Lara Sahili'nde dogal yasam alanlarinda bulunan kum zambaklarinin koparilmasi ve tahrip edilmesinin önlenmesi amaciyla Antalya Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekiplerince sahil boyunca uyari levhalari yerlestirildi.

"Kum zambagi dogal yetisme alanindasiniz" yazili tabelalarda, zambaklari söken veya dogal ortamlarina zarar verenlere 73 bin lira idari ceza uygulanacagi belirtildi.

Tabelalarda ayrica kum zambaklarinin tüm Akdeniz ülkelerinde ve Karadeniz'in güney kiyilarinda yetistigi, türün tehlike altinda oldugu ve ülke disina çikarilmasinin yasaklandigi bilgisine yer verildi.

Agustos sonu ekim basinda çiçek açan kum zambaklari, yogun sehirlesme ve turizm nedeniyle nesli tükenme tehlikesi altina girdiginden, 2016'da Uluslararasi Doga Koruma Birligince koruma altina alindi. Soganli bir bitki olan, kumul ve kurak kosullara dayanikli olan tür, yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi oluyor. Görüntüsü ve kokusuyla dikkati çeken kum zambaklari, Lara Sahili'ne de renk katiyor.



Yurt Dünya 12.10.2020 15:51:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da 100 sikke ve 5 obje ele geçirildi

2

Mersin'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

3

İskenderun'da "1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" kutlandı

4

Antalya'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

5

Bozyazı'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

6

Adana'da otomobilinde silahlı saldırıya uğrayan kişi öldü

7

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı İskurt, Çukurova Havalimanı'nı inceledi

8

TCG Karataş Gemisi, İskenderun'da ziyarete açıldı

9

Isparta'da boğanın boynuzlayıp ezdiği sahibi öldü

10

Mersin'de devrilen kamyonetteki 5 kişi yaralandı