"Lavanta kokulu" başarı hikayesi

"Lavanta kokulu" başarı hikayesi

ANTALYA (AA ) - GÜLSEM ADAM - Antalya'da kendi isinin patronu olmak isteyen Serpil Seçkin Göçer, lavanta ektigi 10 dönümlük tarlanin kisa sürede ilgi görmesiyle çevresindekilere de örnek oldu.

Sirketlerde müdürlük yapan 52 yasindaki Göçer, issiz kalinca önceden köy statüsünde olan arsasinin bulundugu mahalleye yerlesti. Kendi isinin patronu olmak isteyen Göçer, daha önce ziyaret ettigi lavanta bahçelerini mahallesinde de kurmaya karar verdi.

Odabasi Mahallesi'nde 2,5 yil önce lavanta ekimi yapan Göçer, kisa sürede istedigi sonucu aldi.

Yerlestirdigi ahsap pencere, bisiklet ve salincaklarla tarlasini ziyaretçilere açan Göçer, 10 dönümlük "mora boyanan" tarlayla doga ve fotograf tutkunlarini bölgeye çekmeyi basardi.

Göçer'in girisimciliginden etkilenen çevredeki diger çiftçiler de tarlalarina lavanta ekmeye basladi.

- Lavanta bahçesiyle azmin ve kararliligin adi oldu

Göçer, AA muhabirine, zorlu ve stresli geçen is hayatinin ardindan lavanta üretimiyle farkli bir dünyaya kapi araladigini söyledi.

Lavanta üretimi yapmaya karar verdiginde ilk basta çevresindekilerin basaracagina inanmadigini aktaran Göçer, olumsuzluklara kulaklarini tikayip basariya odaklandigini dile getirdi.

Azmin ve kararliligin önünde hiçbir sey duramayacagini lavanta bahçesiyle gösterdigini anlatan Göçer, "Basarili olduk. Iyi ki burayi olusturmusum. Çok sayida yerli ve yabanci turist lavanta bahçesine ziyarete geliyor." dedi.

Göçer, lavanta bahçesinin ilgi görmeye baslamasiyla çevresinde üretim yapmak isteyenlerin de arttigini belirterek, söyle devam etti:

"Lavanta ekmeye baslayan komsularim var. Üretime baslamak isteyenlere danismanlik yapiyorum. Burasinin güzel bir lavanta köyü olacagina inaniyorum. Köye katkimin oldugunu düsünüyorum, buraya çok fazla ziyaretçi gelmeye basladi. Çevrede lavanta üretimine baslayan üreticileri, tarlalarini ziyarete açmalari için tesvik ediyorum. Onlara yardimci olmak, yol göstermek beni mutlu ediyor. Burada bir ilki gerçeklestirmenin hakli gururunu yasiyorum. Üreticileri lavanta üretimi konusunda tesvik ediyorum. Severek, hissederek üretimi yapiyorum."

- Çevresindekiler de lavanta üretimine basladi

Mahalleliden Hasan Yumuk, daha önce tarlalarinda arpa, yonca bulundugunu, Serpil Göçer'den etkilenerek lavanta ekmeye basladigini söyledi.

Komsularinin kendilerine çok yardimci oldugunu vurgulayan Göçer, "Komsularimiz öncülük yapmis oldu. Bütün bildiklerini bizimle paylastilar. Biz de iki senedir lavanta ekip, hasat yapiyoruz." diye konustu.

Lavanta üreticisi Ali Akar da komsularindan etkilenerek 6 dönümlük tarlaya lavanta ektigini ifade etti.

Kepez Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Bilge Gözen ise Serpil Seçin Göçer'in girisimciligi ve lavanta üretimiyle herkese örnek oldugunu bildirdi.



Yurt Dünya 19.07.2020 11:46:33 0
Anahtar Kelimeler: "lavanta kokulu" başarı hikayesi

İlginizi Çekebilir

1

ÇÜ Rektörü Tuncel, Çocuk İyilik Merkezi'nde tedavi gören çocukları ziyaret etti

2

İskenderun'da çöplük alanda çıkan yangın söndürüldü

3

TÜBİTAK Başkanı Mandal, 26. Çevre Hizmet Ödülleri'nde konuştu:

4

Antalya'da sıcak hava etkili oluyor

5

Antalya'da halk otobüsünde çıkan yangın söndürüldü

6

Isparta'da yağmur suyu giderine düşen yavru köpek kurtarıldı

7

Antalya’da araçtan çıkarak seralara sıçrayan yangın söndürüldü

8

Pozantı'da "Dünya Çevre Günü" etkinliği düzenlendi

9

Kadavradan rahim nakliyle anne olan Derya Sert'in bebeği 4 yaşına girdi

10

Bozyazı'nda özel gereksinimli öğrencilere drama gösterisi sunuldu