Lavrov: "Daha fazla gecikmeden Afganistan’da kapsayıcı hükümet kurulmalı"

Lavrov:

Lavrov: "Daha fazla gecikmeden Afganistan’da kapsayıcı hükümet kurulmalı"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afganistan’da terör örgütü DEAŞ’ın gerçekleştirdiği saldırılara değinerek, "Daha fazla gecikmeden Afganistan’da kapsayıcı bir hükümet kurulmalı" dedi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalya’nın başkenti Roma’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında İtalyan mevkidaşı Luigi Di Maio ile Roma’da görüştü. Görüşmenin ana gündem maddesi, Afganistan’daki son durum ve başkent Kabil’de düzenlenen terör saldırısı oldu.
Lavrov ve Maio baş başa görüşmenin ardından basın toplantısı için kameraların karşısına geçti. Görüşmede Afganistan’daki durumun ele alındığını belirten Lavrov, "Afganistan, mevcut durumdan dolayı görüşmemizde önemli bir yer aldı. Afganistan’da hayatını kaybedenler için başsağlığı diliyoruz ve elbette Afganlara yardım konusunda ilave çabalara ihtiyaç duyulduğunu görüyoruz" dedi.
Lavrov, "Daha fazla gecikmeden Afganistan’da tüm siyasi güçlerinin katılımıyla katılımcı ve kapsayıcı bir hükümet kurulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Taliban ile ABD arasında daha önce imzalanan anlaşmalara değinen Lavrov, "ABD’nin Taliban ile imzaladığı ancak Taliban’ın konumu nedeniyle uygulanmayan anlaşmalara destek vermeye hazırdık" diye konuştu.


Güncel 27.08.2021 16:23:41 0

İlginizi Çekebilir

1

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Adana İl Kongresi'nde konuştu:

2

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

3

Antalya'da iki otomobil ile tırın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

4

Antalya'daki Uçansu Şelalesi'nin debisi yağışlardan dolayı arttı

5

Adana'da heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolda çalışmalar sürüyor

6

Çağrı Bey sondaj gemisi ilk görev yeri Somali'ye uğurlandı

7

"Medya Etiği-Sorumlu Gazetecilik Kampı" Antalya'da sürüyor

8

Dörtyol'da ilçesinde göçük altında kalan köpek yavrularını itfaiye ekibi çıkardı

9

Antakya ilçesinde devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü yaralandı

10

Burdur'da minibüsle otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı