Lavrov: "Nihai sonuç için İstanbul’daki müzakerelerde uzlaşılan bazı konuların kağıda dökülmesi gerekir"

Lavrov:

Lavrov: "Nihai sonuç için İstanbul’daki müzakerelerde uzlaşılan bazı konuların kağıda dökülmesi gerekir"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna tarafı ile gerçekleştirilen müzakerelere değinerek, "Nihai sonuç alınması için İstanbul’daki müzakerelerde uzlaşılan bazı konuların kağıda dökülmesi gerekir" dedi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de Hint mevkidaşı Subrahmanyam Jaishankar ile bir araya geldi. Bakan Lavrov ile Jaishankar görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Lavrov, İstanbul’da gerçekleştirilen son müzakerelerde Ukrayna tarafının bazı konularda Rusya’yı anladığını söyledi. Lavrov, "Ukrayna tarafı, Donbass ve Kırım gerçekleri üzerinde bizi anladığını gösterdi. Nihai sonuç alınması için İstanbul’daki müzakerelerde uzlaşılan bazı konuların kağıda dökülmesi gerekir. Ukrayna’nın nükleer silahlanmadan vazgeçmesi, NATO’ya katılımından vazgeçmesi gibi ileriye dönük adımlar var. Muhtemel yeni temasların düzenlenmesi için şuan üzerinde çalışılıyor" diyerek Ukrayna ile müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Hindistan’ı övdü
Savaşta tarafsız tutum sergileyen Hindistan’ı öven Lavrov, Hindistan’ın Ukrayna krizine tek taraflı bakmadığını, savaşı bütünüyle ele aldığını söyledi.
Bakan Jaishankar ise Hindistan’ın anlaşmazlıkların barışçıl çözümünü savunduğunu söyleyerek, "Hindistan, bildiğiniz gibi her zaman farklılıkların ve anlaşmazlıkların diyalog ve diplomasi ile çözülmesinden yana olmuştur" dedi.


Güncel 1.04.2022 15:58:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da yapılacak "COP31"in turizmi çeşitlendirip sezonu uzatması bekleniyor

2

Antalya'da kanala düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

3

Lexus LBX "En İyi Kabine Sahip Küçük SUV" seçildi

4

Hatay Valisi Masatlı, Antakya'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi

5

Alanyaspor, Çaykur Rizespor maçına hazır

6

Isparta'da öğretmenin geliştirdiği patentli uygulama okullarda tasarruf sağlıyor

7

Karaciğer hastası, Adana'da ablasından yapılan nakille hayata tutundu

8

Hatay İl Emniyet Müdürü Yılmaz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

9

GÜNCELLEME - Antalya'da yağış hayatı olumsuz etkiliyor

10

Mersin'in Silifke ilçesinde fırtına etkili oldu