Leylekli okulun misafirleri 40’ıncı yılda erken döndü

Leylekli okulun misafirleri 40’ıncı yılda erken döndü

Leylekli okulun misafirleri 40’ıncı yılda erken döndü

Sivas’ta 40 yıldır aynı okulun çatısına konan leylekler havaların erken ısınmasıyla yuvalarına önceki yıllara kıyasla daha erken döndüler.
Kent merkezindeki Kardeşler Mahallesi’nde bulunan Şehit Erdal Çetin İlkokulu 40 yıldır aynı leylek ailesini çatısında misafir ediyor. Mahalle ve okulun simgesi haline gelen leylekler, her yıl yuvalarına gelerek kuluçkaya yatıyor ve havaların soğumasıyla birlikte 3-4 yavruyla sıcak bölgelere göç ediyorlar. Beton binaların arasında mahalle sakinlerine ve öğrencilere doğal yaşamın güzelliğini yaşatan leylekler, öğrencilerin maskotu oldu. Okul Müdürü Ömer Doğan, 1983 yılından beri tam 40 yıldır çatısında leylekleri misafir eden ve ‘Leylekli okul’ olarak anılmaktan mutlu olduklarını belirtti.

“Leyleklerin gelişini iple çekiyorlar”
Okul müdürü Doğan, öğrencilerin ve mahalle sakinlerinin leylekleri gelişini iple çektiğini ifade ederek, “Leylekler bu sene 9 Mart Perşembe günü geldiler. Önceki yıllarda daha geç geliyorlardı. Kadim kültürde leyleklerin erken gelişi baharın erken geleceği şeklinde yorumlanıyor. Leyleklerimiz geldikten sonra bahar yağışları tüm bereketiyle başladı. Mart ayı gelir gelmez öğrencilerimiz leyleklerin gelişini kontrol maksatlı gözleri çatıda oluyor. Sadece öğrenciler değil, öğretmenlerimiz, mahalle sakinleri hatta yoldan geçen insanların gözü sürekli çatıda. Leyleklerin gelişini iple çekiyorlar. Leyleklerimiz için her sene geleneksel pilav etkinliğimiz oluyor. Bu sene bir deprem afeti yaşadık ve bir anlamda hüzün senesi. Kutlamalarımız eskiden olduğu kadar şatafatlı olmuyor. Etkinlik için henüz karar vermedik ama yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.



Güncel 27.03.2023 14:59:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da devrilen yolcu otobüsünde 2 kişi öldü, 19 kişi yaralandı

2

Özbekistan'da misafir edilecek depremzedeler Hatay'dan uğurlandı

3

Mersin'de "Camide çocuk sesi, ramazan neşesi" projesi kapsamında 250 çocuğa ödül verildi

4

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, "Çocuk gülerse dünya güler" iftar programına katıldı

5

Adana'da şarampole yuvarlanan otomobildeki 4 kişi yaralandı

6

Osmaniye'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

7

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'da iftar programında konuştu:

8

Antalya'da ölü caretta caretta sahile vurdu

9

Isparta'da firari hükümlü yakalandı

10

Isparta'da tarihi Ulu Cami, bayram namazıyla yeniden ibadete açılacak