LGS birincileri Ceyhan Nehri'nde "sultan kayıkları" ile gezdirildi

LGS birincileri Ceyhan Nehri

LGS birincileri Ceyhan Nehri'nde "sultan kayıkları" ile gezdirildi

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'in Elbistan ilçesinde, Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinavinda 500 tam puan alan Zehra Çelebi ve Ismail Yalçinöz, Ceyhan Nehri'nin kaynagi Pinarbasi Göleti'nde sultan kayiklari ile gezdirildi.

LGS birincileri, Pinarbasi'ndaki Mükrime Hatun Sosyal Tesisleri'nde aileleri ile birlikte Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz'ü ziyaret ederek sevinçlerini paylasti.

Baskan Gürbüz, Zehra Çelebi ve Ismail Yalçinöz ile ailelerini tebrik etti. Gürbüz, sehri iyi bir sekilde temsil ettikleri için ögrencileri altin ile ödüllendirdi.

Daha sonra Gürbüz, ögrencileri sultan kayigi ile Pinarbasi Göleti'nde gezdirdi.

Elbistanli ögrencilerin sehri gururlandirdiklarini ifade eden Baskan Gürbüz, 42 ilden Türkiye birincisi çiktigini, Elbistan'dan da iki ögrencinin tam puan alarak birinci olmasinin kendilerini gururlandirdigini belirtti.

Elbistan'in egitim kalitesi bakimindan iyi bir noktada olduguna dikkati çeken Gürbüz, sunlari kaydetti:

"Ögrencilerimizin bundan sonraki yasamlarinda da sehrimizi ve ailelerini gururlandiracaklarini, yeni basarilar elde edeceklerini düsünüyorum. Önemli bir basari, bunun taçlandirilmasi adina bugünü onlarla geçirmek istedik. Kendileri ile gurur duydugumuzu, sehrin gurur duydugunu ifade ettim. Elbistan’a egitim alaninda ciddi yatirimlar yapildi. Egitim altyapisini güçlendirdiginizde iste bu sekilde Türkiye birincileri çikartiyorsunuz. Bunun için de ben hükümetimize, Sayin Cumhurbaskanimiza, Sayin Bakanimiza çok tesekkür ediyorum."

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mahir Ünal'in destekleriyle okullarin altyapisinin güçlendirildigini, son alti yilda ilçeye 30 okul, 500 derslik kazandirildigini ifade eden Gürbüz, "Elbistan'da egitimin altyapisi gerçekten çok güçlü. Sayin Bakanimiz Mahir Ünal'a ve bölge milletvekillerimize çok tesekkür ediyorum." dedi.

LGS birincileri Ismail Yalçinöz ve Zehra Çelebi de gösterdigi ilgi ve gezi için Belediye Baskani Mehmet Gürbüz'e tesekkür etti.



Yurt Dünya 24.07.2020 11:37:42 0