Likya yolunda kayalıklardan düşüp ölen Birleşmiş Milletler editörünün cenazesi morgdan alındı

Likya yolunda kayalıklardan düşüp ölen Birleşmiş Milletler editörünün cenazesi morgdan alındı

Likya yolunda kayalıklardan düşüp ölen Birleşmiş Milletler editörünün cenazesi morgdan alındı

Antalya’daki Likya yolunda yaklaşık 800 metrelik dere yatağında cesedi bulunan Birleşmiş Milletler’de editörlük yapan Tuna Dalkılıç’ın cansız bedeni morgdan alındı. Dalkılıç’ın yoğun iş stresinden pandemi döneminde ülkesine döndüğü, uzaktan çalışmaya devam ettiği ve zaman zaman doğa yürüyüşlerine katıldığı öğrenildi.
Fransa’nın Ferney Voltaire şehrinde yaşayan ve Birleşmiş Milletler’de editör olarak çalışan 41 yaşındaki Tuna Dalkılıç, yoğun iş stresinden kurtulmak için pandemi öncesi Türkiye’ye ailesinin yanına geldi. Bodrum’a ailesinin yanında kalmaya başlayan Dalkılıç, pandeminin ortaya çıkmasıyla Fransa’ya dönemedi ve online çalışmaya devam etti. Bu sırada kamp ve doğa yürüyüşlerine yönelen Dalkılıç, bir süre önce önemli yürüyüş güzergahlarından olan Finike’ye geldi. Kamp yapıp, yürüyüşe çıkan Dalkılıç’tan yakınları 4 gündür haber alamadı. Bunun üzerine Selahattin Dalkılıç, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla bölgede uzman ekipleri tarafından arama tarama çalışması başlatıldı. Ekipler arama yaparken yaklaşık 800 metre derinlikteki bir dere yatağında ceset bulunduğu belirlendi. Olay yerine giden Finike Jandarma İlçe Komutanlığı ekipleri cesedin Tuna Dalkılıç’a ait olduğunu belirledi. Yapılan ilk incelemede Dalkılıç’ın kayalık bölgede dengesini yitirmesi sonucu yüksekten başının üstüne düşerek hayatını kaybettiği tespit edildi. Ceset bulunduğu yerden Finike İlçe Jandarma Komutanlığı ve Antalya’dan gelen İl jandarma komutanlığı JAK timi tarafından alınıp yaklaşık 800 metrelik yoldan ardından aşağı indirildi. Dalkılıç’ın cenazesi, kesin ölüm sebebinin tespiti için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Tuna Dalkılıç’ın sosyal medya hesabından 27 Mayıs tarihinde Likya yolundaki yürüyüş esnasındaki bir fotoğrafını paylaştığı ortaya çıktı.
Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından Dalkılıç’ın cansız bedeni toprağa verilmek üzere Bodrum’a götürüldü. Morg önüne gelen baba Selahattin Dalkılıç, duvara dayanarak uzun süre gözyaşı döktü.


Yurt Dünya 8.06.2021 13:11:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada gözaltına alınan 25 zanlı adliyede

2

Aile ve Gençlik Fonu'na depremin merkez üssünde 1981 çift başvurdu

3

Hatay'da yerel seçim için 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kuruluyor

4

Mersin'de dolandırıcılık operasyonunda 20 şüpheli tutuklandı

5

Hatay'da gönüllüler her gün 12 bin kişilik iftar hazırlıyor

6

Muratpaşa Belediye Başkan adayı Manavoğlu, ÇMO'yu ziyaret etti

7

Burdur'da su doldurma sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı

8

Hatay'da hafif ticari araçla motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

9

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi

10

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da iftar programına katıldı: