Limak "Enerji Danışmanım Projesi"yle abonelere tasarrufu öğretiyor

Limak

Limak "Enerji Danışmanım Projesi"yle abonelere tasarrufu öğretiyor

BURSA (AA) - Limak Enerji, hayata geçirdigi "Enerji Danismanim Projesi"yle enerjinin tasarruflu kullanilmasi konusunda aboneleri bilinçlendiriyor.

Tüketicilere enerji tasarrufu konusunda ipuçlari verilen proje kapsaminda olusturulan "Enerji Danismani Timi", ev ve is yerlerini ziyaret ederek tasarruf ve verimlilik konusunda vatandaslara bilgiler veriyor.

Ziyaret sirasinda elektronik aletlerin, aydinlatmalarin, isitma ve sogutma sistemlerinin enerji tüketimleri incelenerek, bu cihazlarin nasil kullanilmasi ve konumlandirilmasi gerektigi de anlatiliyor.

Ücretsiz sunulan tasarruf ve verimlilik danismanligi hizmetiyle hem enerji tüketimi hem de fatura tutarlarinda düsüs saglaniyor.

Limak Enerji Uludag Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, gazetecilere yaptigi açiklamada, farkli enerji tüketim gruplarindaki kullanicilari ziyaretlerinde aydinlatma, isitma, sogutma gibi faaliyetlerde kullanilan elektronik esyalari tespit ederek tüketim degerlerine baktiklarini bildirdi.

Aytac, söyle devam etti:

"Bugün Enerji Danismani Timinin ziyaret ettigi süpermarkette isitma ve sogutma sistemlerinde tasarrufun nasil yapilabilecegi, aydinlatmalarin dogru seçimi, yiyecek ve içecek dolaplarinin nasil konumlandirilmasi gerektigi konularinda bilgi verildi. Timimiz tüm marketi gezerek, kullanilan elektrikli aletleri inceledi. Verimsiz ve uygun kullanilmayan elektrikli cihazlari tespit ederek bunu market sahibine bildirdi. Marketin son elektrik faturasini inceleyerek tutarin nasil düsürülecegini anlattik. Alinan önlemlerle isletmenin fatura tutari 2 bin 31 lirayken, verilen enerji tüyolariyla tutarin 1625 liraya kadar düsürülmesini sagladik. Ayda yüzde 20 tasarruf saglandi. Bu, küçük esnaf için oldukça önemli bir meblag."


- "Enerjilerini yüzde 26 daha verimli ve tasarruflu kullanabilirler"


Abonelerin "limakuludag.com.tr" internet sayfasindan elektronik aletlerin ne kadar enerji tükettigi bilgisine ulasabileceklerini aktaran Aytac, bu sayede kullandiklari cihazlari adet, cihaz gücü, haftalik kullanim süresi ve sayisini kendi kullanim aliskanliklarina göre belirlediklerinde, olusacak enerji tüketimini kilovatsaat cinsinden hesaplayip faturalarina etki edecek tutari görebildiklerini belirtti.

Tasarrufla ilgili tüyolar veren Aytac, sunlari kaydetti:

"Esnafimiz, soguk yiyecek dolaplarini dis hava sicakliginin fazla oldugu dönemlerde enerji sarfiyatini artiracagi için süpermarket önüne konumlandirmak yerine market içinde uygun alanlarda konumlandirarak ciddi tutarlarda tasarruf edebilir. Enerji izleme ve yönetim sistemi kullanarak da daha profesyonel olarak enerji kullanimlarini yönetebilir ve isletme giderlerini azaltabilirler. Verimli ve kontrollü kullanim ile havalandirma sistemlerinde yüzde 13, içecek dolaplarinda yüzde 10, aydinlatma ve priz kontrolüyle de yüzde 3 tasarruf saglanabilir. Enerji yönetim sistemleri sayesinde enerjilerini yüzde 26 daha verimli ve tasarruflu kullanabilirler."

Ali Erman Aytac, "Enerji Danismanim Projesi"yle tüm vatandaslara tasarruf bilinci asilamayi amaçladiklarina degindi.

Kendilerine basvuranlara Enerji Danismani Timini yönlendirdikleri bilgisini veren Aytac, "Kim talep ederse yardimci olacagiz. Bu hizmet ücretsiz. Elimizde bir kontrol listesi var." ifadelerini kullandi.



Politika 3.09.2020 10:36:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı