LİMONİST MEDYA MÜHENDİSLİK LEFKOŞA’DA MERKEZ ŞUBESİNİ AÇTI

LİMONİST MEDYA MÜHENDİSLİK LEFKOŞA’DA MERKEZ ŞUBESİNİ AÇTI

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Alparslan Kaplan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa’da Limonist Medya Mühendislik merkez şubesini açtı. Açılışa Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı ve T.C. Küresel Gazeteciler Konseyi Üyesi İsrafil Avcı’da katılarak, Kaplan’a hayırlı olsun dileklerini sundu.

Açılışa ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Limonist Global Kurucu Ortakları Dr. Alparslan Kaplan ve Ahmet Gümüş, Limonist Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Direktörü Hazal Aydın, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden konuklar katıldı.

Limonist Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Direktörü Hazal Aydın açılışta yaptığı konuşmasında, “Yapay zekaya ve mobil yatırım yapan ülkeler ve kuruluşlar, 21. yüzyılda diğerlerinin çok daha ilerisinde olacak. Amacımız insanlara teknolojinin yaralarını sağlamak. Ancak büyük hedeflere ulaşmak istiyorsak,inovizyonda planladığımızdan çok daha hızlı olmalıyız. Ülkemizde AR-GE ve inovizyon kültürünü daha geniş kitlelere yaymak amacıyla yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz” dedi.

Limonist Global Kurucu Ortaklarından Alparslan Kaplan ise konuşmasında, “İstanbul’da başlayan daha sonra İngiltere, Katar, Almanya, Irak, İran, Türkiye maceramız burada devam ediyor. Her geçen gün büyüyen Limonist ailesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de inşallah başlangıç yapacağız” dedi. Limonist Global Kurucu Ortaklarından Ahmet Gümüş ise konuşmasında şunları söyledi: “Ülkemizi en büyük ekonomilerinin arasına taşıyacak temel unsur bilim ve teknolojidir. Çağı yakından takip eden bünyesinde teknolojiyi barındıran eğitim ile teknolojinin birlikte büyüdüğünü kabullenmiş önemli görevler düşmektedir.”

Açılışa katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar konuşmasında, “Yapay zeka önemli bir noktaya gidiyor, izalosyonlar arasında bir takım sıkıntılar yaşıyor ama teknolojide internette hizmetlerde ambargo yok sınırlara takılmıyor. Yazılım ve yapacağınız hizmetlerin buradan bütün Dünya’ya yayılabileceğini de görüyoruz.  KKTC’nin tanıtılmasında da önemli bir hizmet olarak görüyorum. İnsanlarımıza nasıl fayda sağlayacağınızı onları anlatmaya çalışınız. Buradan yaralı sonuçlar çıkacağına inancım tamdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni itiyorlar, kakıyorlar ama biz var olmaya devam edeceğiz.  Biz biriz, beraberiz, yürekliyiz ve insanları severiz, biz her yerdeyiz.  Bu güzellikleri gençlerimizle yaşamak en büyük erdemimizdir” ifadelerini kullandı.

Bu arada açılışa katılan Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve T.C. Küresel Gazeteciler Konseyi Üyesi İsrafil Avcı,  Başbakan Ersin Tatar’a ve Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’na Osmaniye Yerfıstığı Maketi hediye takdim etti.



Osmaniye 4.11.2019 15:05:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de traktörün altında kalan çiftçi hayatını kaybetti

2

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

3

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

4

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

5

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

6

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

7

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

8

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

9

İnşaat işçisinin acı sonu

10

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek