LİSE MEZUNU DEVLET MEMURUNDAN MÜTHİŞ İCAT

LİSE MEZUNU DEVLET MEMURUNDAN MÜTHİŞ İCAT

Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde lise mezunu devlet memuru, covid-19 salgınına karşı tüm parça ve donanımlarını kendinin ürettiği bir cihaz geliştirerek 37.3 derece sıcaklığın üzerindeki ısılara uyarı verip dezenfekte eden bir cihaz geliştirdi.
Adana Adliyesinde görevli devlet memuru Koray Başsarı, covid-19 salgınına karşı nasıl faydalı olabilirim diyerek başlattığı proje çalışmasında müthiş bir icat geliştirdiğini söyledi.
Cihazın bilgisayar ve kamera lensi dışında tüm ekipmanlar, kurulum ve yazılımı bana ait diyen Koray Başsarı “ Covit-19 salgını nedeniyle bir proje üzerinde çalışmaya başladım ve bir cihaz geliştirdim. Bu cihaz otonom, internet üzerinden uzaktan kontrol ve manuel olarak kamera takibi yapılabilmektedir. Cihaz bulunduğu yerdeki sıcaklığı ölçülmesi ile çalışmaya başlıyor. Yani 37.3 ve üzeri bir sıcaklığı tespit ettiğinde otomatik olarak dezenfekte (sisleme) işlemi devreye giriyor. Sisleme şekli 3 farklı yöntemle çalışıyor. Ozon, dezenfektan ve rafine su ile dezenfekte yapılabiliyor. Yaptığımız araştırmalarla rafine suyun ılık olarak kullanıldığında virüse karşı faydalı olduğunu öğrendik. Biz ılık su sislemesini sağlıyoruz. İsteyen dezenfektan yada ozon kullanabilir. Sistem kamuda yada bir stadyum girişinde binlerce kişinin aynı anda girdiğini düşündüğümüzde her girene dezenfekte uygulamayacak. 37.3 ve üzeri sıcaklığı hissettiğinde otomatik olarak uyarı veriyor ve dezenfekte ediyor. Cihazımız ortamdaki en yüksek sıcaklığı tespit diyor ve ekrana görüntülü olarak bilgisayara yansıtıyor. Cihaz 360 derece dönerek bulunduğu yerdeki en yüksek sıcaklığı tespit ediyor ve 37.3’ün üzerinde alarm olarak verebiliyor. Ayrıca 37.3 üzeri bir kişiyi tespit ettiğinde herhangi bir sağlık kuruluşuna entegre edildiğinde görüntülü olarak mesaj ile bilgi verebiliyor.
KENDİ ÜRETTİĞİ PARÇALARLA 15 GÜNDE YAPTI
Cihazı 15 gün içerisinde ürettik. İmkan sağlanırsa 4-5 günde bu cihazı yapabilirim. Cihazın Bilgisayar ve kamera lensi dışındaki tüm parçaları kendim yaptım. Aydın ve Serkan ağabeylerimin destekleri ile bu cihazı yaptım. İsteyen kamu kurumlarına ve şirketlere donanım ve yazılımsal bütün özelliklerini gönderebilirim. Bu cihazdan maddi bir beklentim olmadı. İsteyen herkese hiçbir ücret talep etmeden gönderebilirim.
JET MOTORUNUN PORTATİPİNİ YAPTI
Daha öncede bir çok proje üzerinde çalıştım. Bunlardan bir tanesi de RC jet motoru. Portatif bir şekilde hazır hale getirdim ve pervane sistemini farklı bir açıda ayarlayarak geliştirmeye çalışıyorum. Dünya standartlarının üzerine çıkabilmek için bu şekilde bir çalışmama mevcuttur. Eğer destek verilirse jet motorunun üretimine hızlı bir şekilde üretimine geçebilirim”



Osmaniye 9.05.2020 14:22:00 0
Anahtar Kelimeler: MEZUNU DEVLET MEMURUNDAN MÜTHİŞ

İlginizi Çekebilir

1

Tülüce'nin Adı Mersin'de Bir Parka Verildi

2

Adana, Mersin ve Osmaniye'de sıcak hava etkisini sürdürüyor

3

Osmaniye'de köy çocukları robotik kodlama sınıfında dijital dünyayla tanışıyor

4

Osmaniye'de minibüsle çarpışan otomobildeki 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı

5

Osmaniye’de  Gıda Toptancıları Derneği Kuruldu

6

Osmaniye'de otoyol köprüsünden düşen kamyonun sürücüsü öldü

7

Osmaniye Valiliği kendi asfaltını üretecek tesis kurdu

8

Osmaniye'de yaz Kur'an kursları başladı

9

Osmaniye'de çıkan orman yangını söndürüldü

10

Osmaniyeli Kaymakamların Yeni Görev Yerleri Belli Oldu