Macar folk grubu KerekesBand, Osmaniye’de konser verdi

Macar folk grubu KerekesBand, Osmaniye’de konser verdi

Yöresel müziği kendine has üslubuyla yorumlayan Macar folk grubu KerekesBand, Osmaniye’de konser verdi.

Yöresel müziği kendine has üslubuyla yorumlayan Macar folk grubu KerekesBand, Osmaniye’de konser verdi. Topluluk, Türkçe şarkıların da yer aldığı repertuvarla eserlerini dinleyicilerinin beğenisine sundu. 
2024 Macar-Türk Kültür Yılı kapsamında Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteğiyle Cebelibereket Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen konsere, ValiErdinç Yılmaz, Macaristan Ankara Büyükelçisi ViktorMatis, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun ve vatandaşlar katıldı. 
Konser öncesi kürsüye gelen Osmaniye İl kültür ve Turizm Müdürü Burhan torun; Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi ViktorMatis’e Osmaniye iline depremden dolayı verdiği destekler için teşekkür etti. Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi ViktorMatis'te dostluk ve destekleri için ülkesi adına teşekkürlerini sundu. Vali Erdinç Yılmaz'da, iki ülkenin dayanışma ve dostluğuna vurgu yaptı. Vali Yılmaz, “Türk-Macar dostluğu adına çok güzel bir faaliyet oldu. Türk-Macar Kültür Yılının, Türkiye’mize ve Macaristan’a hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi. 
Ardından sahneye gelen Macar Topluluk KerekesBand’ın, yöresel müziği ve kendine özgü üslubuyla yorumladığı müzikleri ve performansları seyircileri coşturdu. Konser programı, Vali Yılmaz’ın Macar sanatçılara verdiği çiçek ve çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. 



Osmaniye 22.02.2024 15:36:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hemşehrimiz Şehit Oldu

2

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

3

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

4

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

5

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

6

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

7

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

8

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

9

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor