Macaristan parlamentosu Finlandiya’nın NATO’ya katılımını onayladı

Macaristan parlamentosu Finlandiya’nın NATO’ya katılımını onayladı

Macaristan parlamentosu Finlandiya’nın NATO’ya katılımını onayladı

Macaristan parlamentosunda yapılan oylama ile Finlandiya’nın NATO’ya katılımı 6’ya karşı 182 oyla onaylandı.
Macaristan, aylar sonra Finlandiya’nın NATO’ya katılımına onay verdi. Başbakan Viktor Orban’ın partisi Fidesz’in çoğunlukta olduğu Macaristan parlamentosunda yapılan oylamada, Finlandiya’nın NATO’ya katılımı 6’ya karşı 182 oyla onaylandı. Macaristan’ın da onay vermesi ile NATO üyesi 30 ülkeden 29’u Finlandiya’nın ittifaka katılımına onay vermiş oldu. Finlandiya’nın ittifaka katılımına onay vermeyen tek ülke olan Türkiye’nin ise önümüzdeki ay Finlandiya’ya onay vermesi bekleniyor.

İsveç’in NATO’ya katılımının 15 Haziran’a kadar onaylanması bekleniyor
Fidesz, Finlandiya ile NATO’ya katılım konusunda beraber hareket eden İsveç için ise ileri bir tarihte karar verileceğini açıkladı. Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, İsveç’in NATO’ya katılımının 15 Haziran’a kadar devam eden parlamento oturumunda büyük ihtimalle onaylanacağını ifade etmişti.

NATO-Rusya sınırı iki kat artacak
Rusya ile bin 340 kilometrelik sınırı bulunan Finlandiya’nın NATO’ya katılımı ile NATO-Rusya arasındaki sınır yaklaşık iki kat artacak.


Politika 27.03.2023 21:33:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Anadolu Grubu Onursal Başkanı Kamil Yazıcı vefat etti

2

Antalya Sağlık Müdürü Özkan'dan Kemer Devlet Hastanesine ziyaret

3

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu

4

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

5

İSG "Sabiha Gökçen'in İzinde" serisinin üçüncü buluşmasını düzenledi

6

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kahramanmaraş'ta konuştu:

7

Bakan Yumaklı, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binası açılışında konuştu:

8

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kahramanmaraş'ta TARDİP Projesi'nin tanıtım programında konuştu:

9

Bozyazı'da emniyet, jandarma ve sahil güvenlik mensuplarına başarı belgesi verildi

10

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Adana'da temaslarda bulundu