Macron, Paris’teki Büyük Camii’yi ziyaret etti

Macron, Paris’teki Büyük Camii’yi ziyaret etti

Macron, Paris’teki Büyük Camii’yi ziyaret etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’da inşa edilen ilk cami olan başkent Paris’teki Büyük Camii’nin temelinin atılmasının 100. yılı nedeniyle düzenlenen törene katıldı.
Fransa’da inşa edilen ilk cami olan başkent Paris’teki Büyük Camii’nin temelinin atılmasının 100’üncü yılı törenle kutlandı. Törene, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve Savunma Bakanı Sebastian Lecornu katıldı. Macron ayrıca, 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında camide açılan sergiyi ziyaret etti.
Macron, camiye Fransa’nın I. Dünya Savaşı sırasında yanlarında savaşan Müslüman askerleri "tanıdığını" belirten bir plaket koyarak, Paris Büyük Camii Rektörü Chems-Eddine Hafiz’a Fransa’nın en yüksek sivil nişanı olan “Legion of Honor”u verdi.
Paris Büyük Camii, Verdun Savaşı’nda hayatını kaybeden 28 bin Müslüman ile I. Dünya Savaşı boyunca hayatını kaybeden 70 bin Müslüman Fransız’ı anmak için inşa edildi. Fransız hükümeti tarafından inşası 1922’de başlatılan cami, 1926’da ibadete açıldı. Cami ayrıca, 1983 yılında tarihi anıt olarak derecelendirildi.


Güncel 19.10.2022 20:23:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

2

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

3

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

4

Tescilli turpları hasat eden çiftçilerin Savrun Çayı'ndaki zorlu yıkama mesaisi başladı

5

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

6

Garanti BBVA CDP'den üç temada "A" alarak sürdürülebilirlikte küresel liderler arasına girdi

7

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı

8

Prof. Dr. Aziz Gül: İyi bal donar, endişe etmeyin

9

Polis, oltalama ve yatırım dolandırıcılığına karşı sanal devriyesini artırdı

10

Osmaniye’de safran yetiştiriciliğinden olumsu sonuçlar alınmaya başlandı