Macron, Rusya’nın saldırılarını soykırım olarak nitelendirmeyi reddetti

Macron, Rusya’nın saldırılarını soykırım olarak nitelendirmeyi reddetti

Macron, Rusya’nın saldırılarını soykırım olarak nitelendirmeyi reddetti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını "soykırım" olarak adlandırmayı reddederek, Rus ve Ukraynalıları "kardeş" olarak nitelendirdi.
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını ABD Başkanı Joe Biden’ın soykırım olarak nitelendirmesinin ardından, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron konu hakkında açıklamada bulundu. Macron verdiği röportajda Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırının soykırım olarak nitelendiremeyeceğini belirterek, “Bugün bu tür terimlere dikkat etmemiz gerekiyor, çünkü Ruslar ve Ukraynalılar kardeştir" dedi. Macron açıklamasında, "Bu savaşı durdurmak ve barışı yeniden inşa etmek için elimden geldiğince denemeye devam etmek istiyorum. Bu tarz söylemlerin barışa hizmet ettiğinden emin değilim. Rusya’nın saldırıları hakkında durumun kabul edilemez olduğu ve savaş suçu olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.
Avrupa’da eşi benzeri olmayan bir savaş suçu yaşandığını belirten Macron, “Rusya tek taraflı olarak son derece acımasız bir savaş başlattı. Rus ordusunun savaş suçu işlediği tespit edildi ve şimdi sorumluları bulmamız gerekiyor" dedi.


Güncel 13.04.2022 11:45:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Kar yağışıyla beyaza bürünen Sertavul Yaylası dronla görüntülendi

2

Sanal kumar oyunları çocukları hedef alıyor

3

Altınbeşik Mağarası'nın yürüyüş yolu çelik kafesle korunacak

4

Narenciye ihracatı 2025'te Türkiye'ye 1 milyar 477 milyon 58 bin dolar kazandırdı

5

Gönüllüler, görme engelliler için kitapları "konuşturuyor"

6

GÜNCELLEME - Burdur'da tır ve 2 otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

7

Manavgat'ta Doğu Türkistan konferansı düzenlendi

8

Antalya'da "Ölçülebilir mi güzellik? İdeadan günümüze estetik yargı" söyleşisi düzenlendi

9

Burdur'da tır ve 2 otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

10

Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 5 kişi yaralandı