Maden işçileri aşılamada öncelik grupta olmak istiyor

Maden işçileri aşılamada öncelik grupta olmak istiyor

Maden işçileri aşılamada öncelik grupta olmak istiyor

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgençay, yeraltı madenlerinde korona virüs vakalarının artarak devam ettiğini belirterek, "Dünyanın en zor işini yapan maden emekçileri üretirken birde virüs belasıyla uğraşmak zorunda. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Sağlık Bakanımızdan yer altı maden iş emekçilerine aşılamada öncelik istiyoruz" dedi.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası maden işçilerinin aşılanmasıyla ilgili taleplerini bir kez daha dile getirdi. Sendika Genel Sekreteri Tamer Küçükgençay Soma’da sendika binasında yaptığı açıklamada, "Yeraltı madenlerinde vakalar artarak devam etmektedir. Zaten dünyanın en zor işini yapan maden emekçileri üretirken de birde virüs belasıyla uğraşmak zorunda. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Sağlık Bakanımızdan yer altı maden iş emekçilerine aşılamada öncelik istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden Genel Sekreter Tamer Küçükgencay, "Covid-19 virüsünden dünyada olduğu gibi ülkemizde etkileniyor ve hastalığa yakalanan sayısı artıyor, ölüm oranları yükseliyor. Hem Sağlık Bakanlığımıza hem de Enerji Bakanlığımıza yer altı maden işçileri adına Maden-İş Sendikası olarak öncelikli grupta aşı talebinde bulunduk. Yeraltı madenlerinde vakalar artarak devam etmektedir. Zaten dünyanın en zor işini yapan maden emekçileri üretirken de birde virüs belasıyla uğraşmak zorunda. Ülkemizde aşılama konusunda Bilim Kurulunun belirlediği ölçütlerde hareket edilmekte ise de, konunun önemi nedeniyle yer altı maden işletmelerinde devamlı ve kesintisiz olarak bir arada çalışmak zorunda olan maden işçileri yer altı koşullarında sıcaklık ve nemde sosyal mesafenin de zaman zaman sıfırlanabildiği bu riskli durumda aşılama da öncelikli olduğunu düşünmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Sağlık Bakanımızdan yer altı maden iş emekçilerine aşılamada öncelik istiyoruz. İşyerlerimiz ne kadar önlem alırsa alsın maden işçileri risk taşımaya devam ediyor. Devletimizden acilen maden işçileri için elinden geleni yapmasını istiyoruz" dedi.


Güncel 16.04.2021 23:26:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi