MAİS, 2023'te yeni modelleriyle ön plana çıktı

MAİS, 2023

MAİS, 2023'te yeni modelleriyle ön plana çıktı

İSTANBUL - MAİS, otomotiv pazarında 2023'teki başarılarıyla öne çıkarak, önemli performans sergiledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Renault, Aralık 2023'ü binek otomobil pazarının lideri olarak tamamladı. Clio, 2023'te B-HB ve B segmentlerinde liderlik koltuğuna oturarak, en çok tercih edilen otomobil olmayı başardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, MAİS olarak yeni model atağına kalktıkları 2023'ü başarıyla tamamladıklarını, yeni Megane E- Tech yüzde 100 elektrikli, yeni Austral E-Tech Full Hybrid ve Clio E-Tech Full Hybrld lle Renault’taki E-Tech atılımlarının Türkiye’de büyük ilgiyle karşılandığını ifade etti.

Spring ile Dacia’nın elektrikli araçlarını herkes için ulaşılabilir yapma hedefini Türkiye’ye taşıdıklarını belirten Çağdaş, şunları kaydetti:

"Yıl sonunda açıkladığımız Renault Uluslararası Oyun Planı ile OYAK ve Renault Group işbirliğiyle 400 milyon avronun üzerinde yatırımla Türkiye'de yeni model ve motor üretimine başlanması planlanıyor. Türkiye bu planın kalbi niteliğinde. 2024’te en önemli hedeflerimizden biri elektrikli araç pazarında öncü olmak. Önümüzdeki dönemde 4 yeni SUV modelimizi müşterilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz ve bu modellerin tamamı E-Tech hibrit olacak. Giderek hacim kazanan ve talebi günden güne artan bu pazarda, yeni modellerimizle devam eden yükselişimizi hızla sürdüreceğiz."

- Renault, B segmentinde en çok model satan marka oldu

Renault, B segmentinde en çok otomobil satan marka olarak sektördeki iddiasını taçlandırdı. Clio ve Megane Sedan ile binek otomobil pazarında en çok otomatik şanzımanlı model satan marka olarak da öne çıkan Renault'un bu yıl satışa sunduğu Megane E-Tech yüzde 100 elektrikli modeli, segmentinin en çok satan elektrikli modeli oldu.

Şirket, 2024'te de E-tech teknolojisi ile yeni model atağını sürdürerek, başarılarını katlamaya devam edecek.

Dacia Türkiye, 2023'te 41 bin 339 adetlik satış rakamıyla dünya genelinde 6. sırada yer aldı.

Dacia Duster, 2023'te Türkiye pazarında en çok satan ithal model ile öne çıkarak, SUV kategorisinde ikinci sırada yer aldı. Binek otomobil pazarında en çok tercih edilen altıncı model olan Dacia Duster, 4x4 segmentinde de dördüncü oldu.

Dacia Jogger, Türkiye'de MPV segmentinin lideri oldu ve geniş ailelerin tercihi haline geldi. Dacia Sandero Stepway ise B SUV kategorisinde en çok tercih edilen beşinci model oldu.

Satış adetlerine göre, otomotiv pazarında en çok satan beşinci ithal marka olan Dacia, 2024'te de kullanıcılarına modellerini sunmaya devam edecek.



Ekonomi 12.01.2024 18:11:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

2

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

3

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

4

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

5

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

6

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

7

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

8

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

9

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı

10

Antalya'da düzenlenen Kınık Tarım Fuarı başladı