Mal canın yongası

Mal canın yongası

Mal canın yongası

Denizli’nin Çameli ilçesi için yapılan şiddetli yağış ve dolu uyarısı, vatandaşları alarma geçirdi. Geçtiğimiz hafta ceviz büyüklüğünde yağan dolunun milyonlarca liralık zarar oluşturduğu ilçede, araçların korunması için verilen çaba ’mal canın yongası’ tabirini akıllara getirdi.

Çameli ilçesi ve 7 mahallesinde geçtiğimiz hafta etkili olan şiddetli dolu yağışı, ekili arazilerin yanı sıra en çok araç ve gereçlere zarar verdi. Ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı nedeniyle ekili araziler, güneş panelleri ve araçların kaportalarında hasar oluştu. Hayatı kısa sürede felç eden yağışın ardından araç sahipleri, hasarlarını gidermek için oto sanayi sitelerinin yolunu tuttu.

Ceviz büyüklüğünde dolunun neden olduğu hasarın yaraları daha sarılamamışken, bugün ilçe için yeni bir yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden (BTUM) yapılan açıklamada; Çameli ilçesinde beklenen şiddetli yağış ve dolunun ani sel ve su baskınlarına neden olabileceği duyuruldu.

Yapılan uyarının ardından paniğe kapılan vatandaşlar, araçlarını muhtemel dolu hasarından korumak için çözüm arayışına girdi. Cadde ve sokakların boş kaldığı ilçe merkezinde, kapalı alanlar, otopark ve pazar yerleri park edilen araçlar nedeniyle tıklım tıklım doldu. Kapalı alanlarda yer bulamayan vatandaşlar ise araçlarının üzerine battaniyelerle örterek şiddetli dolu yağışına karşı önlem aldı.

“Dolu yağışından korktuğumuz için araçlarımızı kapalı yerlere çekiyoruz”
Yağış için tedbirlerini alan Rahmi Güntaç, “Bugün yağmur güzel yağdı. Dolu yağışı beklentisi olduğundan dolayı araçlarımızı güvenli alan olarak pazar yerlerine aldık. Dolu yağışından korktuğumuz için araçlarımızı kapalı yerlere çekiyoruz. 5 Mayıs’ta ilçemizde büyük bir yağış oldu. Şükür can kaybı olmadı ama maddi hasar oluştu. Şu anda meteoroloji tarafından yağış olacağını söylendi. Mal canın yongası. Bizden elimizden geldiği kadarıyla dolu beklentisine karşı önlemimizi aldık” dedi.


Güncel 17.05.2023 10:58:24 0
Anahtar Kelimeler: mal canın yongası

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı