Malatya’da depremzedelere içme suyu faturasında kolaylık

Malatya’da depremzedelere içme suyu faturasında kolaylık

Malatya’da depremzedelere içme suyu faturasında kolaylık

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihi ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında tüketilen suyun maliyetini ton başına 1 kuruş olarak hesaplanacağını duyurdu.
MASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, MASKİ’ye ait tüm içme suyu depolarında hijyen ve temizlik çalışmalarının tamamlandığını, vatandaşların da kendilerine ait bireysel su depolarını temizlemesini istedi.
10 Mayıs’ta gerçekleşen Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararı ile birlikte 6 Şubat- 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tüketilen su bedelinde ton başına çevre temizlik vergisi hariç 1 kuruş olarak belirlendiği belirtildi. Karar doğrultusunda yaklaşık 4 aylık süreçte tüketilen toplam su miktarı kademe ve hat bakım bedeli uygulanmadan ton başına 1 kuruş olarak faturalara yansıtılacağı açıklandı.
Bireysel depoların temizlenmesi
Açıklamada ayrıca içme suyu depolarının da temizlik ve hijyen çalışmalarını tamamlandığı belirtilerek, “Hemşerilerimizin bireysel su depoları temizleme çalışmalarını yapmaları önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.


Güncel 29.05.2023 16:29:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı